Actualitate

O calugarita de la Ghighiu a aruncat pe camp catei, inchisi in sac, ca sa-i omoare

O călugăriță de la Mănăstirea Ghighiu a încercat să se debaraseze de mai mulți căței, pe care susține că trecătorii și pelerinii i-ar fi lăsat în preajma porții lăcașului de cult prahovean, folosind o metodă care nu corespunde absolut deloc principiilor care ar trebui să-i ghideze viața.

Mai exact, măicuța a vrut să omoare cățeii, transportându-i pe câmpul dintre comunele Plopu și Bucov cu o dubă, închiși în saci de rafie astupați la gură, în speranța că vor muri asfixiați.

Potrivit ziarului Incomod, stareța ea a fost surprinsă în timp ce vroia să abandoneze puii de cățel chiar de viceprimarul comunei Plopu Vasile Albu.

Acesta a relatat că pe drumul spre Ploiești, pe câmpul dintre comunele Bucov și Plopu, a observat o dubă oprită pe marginea drumului, care a demarat în trombă în momentul apariției lui.

Când a oprit viceprimarul a văzut că în locul unde fusese oprită duba era un câine mort și mai mulți pui de câini vii, dar speriați, dar și un sac de rafie care fusese rupt la gură, semn că pe drumul până acolo câinii fuseseră în sacul închis.

El a pornit imediat după dubă, care mergea cu viteză, și a prins-o din urmă la aproximativ un kilometru distanță, unde a și realizat o filmare cu cele petrecute. Vasile Albu a chemat poliția comunitară, iar aceasta a amendat-o pe călugăriță.

Femeia nu a vrut să recunoască inițial că a abandonat cățeii, dar în cele din urmă a admis că a făcut acest lucru, încercând să se scuze și spunând că oamenii abandonează animalele la poarta mănăstirii și de aceea le-a dus pe câmp. Viceprimarul spune, însă, că femeia putea să ducă patrupedele la adăpostul de câini de la Bucov, lucru care i-ar fi fost perfect la îndemână.

Viceprimarul a mai spus că intenționează să îi arate filmarea stareței Mănăstirii Ghighiu, care nu a recunoscut că măicuța cu pricina ar fi de acolo. Rămâne de văzut dacă, după ce va vedea filmarea, stareța o va identifica sau nu pe măicuța care a aruncat puii de câine pe câmp.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co