Actualitate

O calatorie cu autobuzul in Ploiesti ar putea ajunge la 2,5 lei

Prețul unei călătorii cu autobuzul în municipiul Ploiești ar putea fi majorat la 2,5 lei, față de 2 lei cât este în prezent, iar cel al unui bilet cu două călătorii ar putea crește la 4,5 lei, față de 4 lei, la ora actuală. De asemenea, un abonament de o zi pe toate traseele ar putea costa 6 lei, față de 4 lei.

Aceste majorări fac obiectul unui proiect de hotărâre aflat în prezent în lucru la nivelul autorităților locale.

Propunerea de majorare a venit din partea conducerii TCE Ploieşti, care invocă o serie de creşteri importante ale cheltuielilor de funcţionare, cum ar fi mărirea preţurilor la combustibil, la care se adaugă şi rata inflaţiei.

Astfel, TCE a propus scumpirea călătoriei cu autobuzele, tramvaiele sau troleibuzele din Ploieşti, urmând, dacă proiectul va fi aprobat de Consiliul Local, ca un bilet standard să coste 2,5 lei, în loc de 2 lei, cât este în prezent, preţul unui bilet pentru două călătorii să fie de 4,5 lei în loc de 4, iar abonamentul de o zi pe toate traseele să se majoreze de la 4 la 6 lei.

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a confirmat că acest proiect de hotărâre se află în dezbatere la nivelul instituţiei, dar a precizat că nu este sigur că va fi și aprobat.

Edilul a explicat că municipalitatea a adoptat în ultimul an o serie de măsuri pentru susţinerea TCE, însă nu a simţit o reacţie pe măsură din partea conducerii societăţii şi nici o îmbunătăţire a situaţiei financiare a operatorului.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co