Turism

O altfel de expoziţie la Pelişor

Castelul Pelişor din Sinaia găzduieşte, până la sfârşitul lunii aprilie, o expoziţie inedită, de desen, pictură, fotografie şi design.

27 tineri talentaţi, câştigători ai Concursului Naţional „Carmen Sylva” pentru Tinere Talente, au avut ocazia să-şi expună lucrările în holul de onoare al unuia dintre cele mai cunoscute muzee din România. Ideea organizării unui astfel de concurs a aparţinut personalului din Muzeul Peleş, care a vrut, astfel, să continue tradiţia începută acum 100 de ani, de Regina Elisabeta, cunoscută sub pseudonimul Carmen Sylva. Aceasta organiza la Castelul Peleş serate muzicale, la care erau invitaţi artişti celebri, dar şi tinere talente.
Conducerea Muzeului Naţional Peleş priveşte iniţiativa concursului ca pe o continuare a tradiţiei culturale. ”Continuând tradiţia culturală şi de mecenat a Reginei Elisabeta, muzeul nostru a iniţiat acest concurs, al tinerelor talente, care oferă concurenţilor posibilitatea de a se confrunta cu specialişti de marcă din domeniile artistice şi de a se afirma”, a spus directorul Muzului Naţional Peleş, Rodica Rotărescu.

Largă participare
Aflată la prima ediţie, manifestarea a fost bine primită. În cele şase luni de la debut, 260 de tineri cu vârste cuprinse între 7 şi 29 de ani au înscris 1.300 de lucrări. Vernisajul expoziţiei a avut loc la sfârşitul săptămânii. Acesta a ţinut să-şi arate aprecierea faţă de tinerii care iubesc arta şi frumosul. ”Îmi pare foarte bine că oameni tineri încearcă să facă altceva decât se întâmplă în România şi se vede la televizor.
Este o lume plină de kitsch, o lume care, încet, se autodistruge şi mi se pare că participarea voastră la acest eveniment, chiar dacă poate însemna o mică picătură într-un ocean de manelizare totală, poate fi picătura care umple paharul şi schimbă starea de fapt din România”, a spus jurnalistul Marius Tucă.
Cei care doresc o confirmare şi o promovare a preocupărilor artistice au ocazia să-şi expună lucrările pentru publicul larg, care vizitează Castelul Pelişor. Dana Voitescu, directorul de relaţii cu publicul din cadrul Muzeului Peleş, a fost cea care s-a ocupat de organizarea expoziţiei şi a ţinut să le mulţumească celor care au crezut în proiect: ”Vă mulţumesc pentru că sunteţi alături de noi la deschiderea unei expoziţii inedite. Ea reprezintă un premiu pentru tinerii talentaţi care au răspuns apelului nostru lansat pe site-ul muzeului, în luna august a anului trecut. Numărul mare de participanţi demonstreză că tinerii sunt interesaţi de artă şi de frumos”.
Expoziţia poate fi admirată până la sfârşitul lunii aprilie. Claudia BIRLA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co