Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

Nu toţi au mers la grădiniţă

80 de copii din localitatea Breaza au avut parte de o vacanţă prelungită, din cauză că lucrările de reabilitare a clădirii Grădiniţei nr. 6, cu program prelungit, nu au fost gata la timp.

Aşa că educatorii, împreună cu o parte dintre părinţi, alături de echipele de muncitori, au început să facă muncă voluntară, în speranța că întârzierea va fi cât mai scurtă. “S-a prelungit puțin vacanța din cauza lucrărilor care se efectuează în unitate, urmând să începem pe data de 20. Părinții s-au interesat prin telefon. Unii au întrebat de ce se întâmplă asta, iar alții știau. Este un orășel și vorba se duce repede”, a declarat educatoarea Crenguţa Sclipcea.
“S-a amânat deschiderea din cauza lucrărilor de renovare, care au început târziu. Facem toate eforturile. Nu depinde de noi, dar ajutăm cu ce putem. Sala de clasă este aranjată, mai este podeaua…”, a spus și colega sa Gina Preda.
Chiar dacă începutul anului şcolar a fost amânat cu o săptămână, se pare că nu există oameni nemulţumiţi. Mai ales că s-a ştiut din timp că lucrările nu vor fi gata până pe 13 septembrie. “Părinții au fost alături de noi. Oamenii au venit, am stat de vorbă, le-am explicat despre ce este vorba și chiar ne-au ajutat, au venit și au lucrat alături de muncitori, numai că amploarea lucrărilor a fost mare și a necesitat amănarea începerii anului”, a spus educatoarea Elena Bobe.

Decizia municipalității
Cel care a decis că vacanţa celor 80 de elevi va fi ceva mai lungă a fost chiar primarul orașului Breaza, care a decis că este mai bine ca lucrările de reabilitare să fie terminate înainte ca micuţii să vină la grădiniţă. Nu de alta, dar lucrările sunt aşteptate de foarte mulți ani.
„Este o investiție foarte mare, care nu s-a făcut de aproape 30-35 de ani. Aceasta a constat în reabilitarea termică a imobilului și reabilitarea aproape în totalitate a interioarelor, începând cu gresie, faianță, lambriu și schimbarea interioarelor”, a explicat primarul municipiului Breaza, Nicolae Ferăstrăeru.
Valoarea totală a lucrărilor a fost de aproximativ 2 miliarde de lei vechi, majoritatea banilor venind de la Guvernul României.

Relu NISTOR

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co