Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Nu se închide Steaua Română!

Liderul sindicaliştilor câmpineni din Rafinăria Steaua Română infirmă zvonurile conform cărora societatea se va închide în urma unei concedieri colective.

Liderul Gheorghe Sandu a recunoscut, într-adevăr, că există un proiect de concediere colectivă, dar susţine că asta nu înseamnă că aşa se va şi întâmpla. „Atât e informaţie oficială, pe asta să o luaţi de bună, că am primit, ca sindicat, o notificare sau un proiect, din partea angajatorului, de concediere colectivă a întregului personal. Asta nu înseamnă închiderea rafinăriei, deocamdată. Un asemenea proiect de concediere colectivă l-am primit şi anul trecut, în luna aprilie, dar acesta nu s-a pus în aplicare. Am intervenit şi noi, sindicatul, cu mijloacele noastre, şi administratorii, am câştigat şi în instanţă şi, efectiv, am primit din partea statului român nişte datorii şi TVA nereturnat”, a declarat liderul sindical Gheorghe Sandu.

Miză mare în instanţă
Sindicatul se bazează pe rezultatul celor cinci procese intentate împotriva statului român, din care trei deja au fost câştigate. Miza este foarte mare, respectiv cel puţin 28 de milioane de lei, care ar acoperi aproape în totalitate datoria pe care rafinăria o are la bănci, datorie acumulată în cei aproape doi ani de nefuncţionare. În plus, „trebuie să ştie toată lumea că rafinăria nu poate fi depopulată, nu poate fi părăsită, decât în momentul în care intră în lichidare şi nu se mai poate face nimic. Sub nicio formă Steaua Română nu este aproape să se închidă, să se lichideze”, a explicat Gheorghe Sandu.
Se va închide sau nu se va închide rafinăria Steaua Română? O întrebare al cărei răspuns depinde de multe variabile. Principalele sunt, însă, recuperarea banilor de la stat şi negocierile dintre sindicat şi angajator. Relu NISTOR

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co