Invatamant

Nu au bani de navetă

Pentru tot mai mulţi dascăli prahoveni, drumul până la şcoală a ajuns un chin şi asta pentru că nu mai au bani pentru navetă.

Sunt profesori care nu au mai primit fonduri pentru transport de un an de zile şi în aceste condiţii sindicaliştii din învăţământ au găsit ca soluţie darea în judecată a primăriilor, instituţii care ar trebui să asigure fondurile necesare pentru aşa ceva. Până în prezent, toate procesele au fost câştigate. „Am început procese şi pe banii de transport. Deja avem procese câştigate cu Mizil şi Sălciile, dar şi procese pe rol. Chiar săptămâna acesta intentăm un nou proces, pentru că profesorii nu mai pot face faţă cheltuielilor. A fost micşorat salariul cu 25%, apoi cu 15% sporurile – deci 40% -, nu li se mai dau nici bani de transport… Unde mai ajungem în situaţia asta? Copiii vor rămâne fără profesori la clasă dacă se continuă în ritmul acesta”, a declarat liderul sindicatului Şcoala Prahovei, Gheorghe Giurumescu.

Bani sunt, dar nu pentru profesori
Trei mii de profesori se gândesc, în această perioadă, să acţioneze în instanţă primăriile. „Sunt primării care au cheltuit zeci de milioane de lei pe zilele localităţii, cu spectacole şi vedete invitate. Este culmea că pe aşa ceva se cheltuie bani frumoşi, dar nu se găsesc 15 milioane de lei pentru abonamente”, a mai declarat Gheorghe Giurumescu.
În Prahova există 9.600 de profesori, dintre care aproximativ 4.000 sunt navetişti. Doar 5% dintre localităţile prahovene care au profesori navetişti şi-au onorat obligaţia de a asigura bani pentru transport. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co