Invatamant

Înscrieri pentru anul şcolar 2012-2013

Clasa 0 devine obligatorie de anul viitor şi părinţii copiilor care vor merge în clasa I trebuie să ştie că înscrierile au început deja şi vor continua toată luna noiembrie.
La Sinaia, Şcoala “George Enescu” vine cu o ofertă bogată pentru cei care îşi vor înscrie copiii aici.
Programul After school pentru elevii clasei I va funcţiona gratuit şi anul viitor. Copiii vor avea cursuri gratuite de gimnastică aerobică, iar părinţii vor putea alege din multitudinea de oferte: teatru, educaţie rutieră, norme de comportare civilizată, lectură în lumea poveştilor sau lecţii de înot. Nici cei mai mari nu au fost uitaţi, iar la clasa a V-a se va înfiinţa o clasă cu profil bilingv, intensiv limba engleză. Din activităţile aflate în aria curriculară, la Şcoala „George Enescu” nu lipsesc literatura universală, teatrul, limba franceză, chimia şi fizica, descoperite cu ajutorul calculatorului, geografia sau pictura şi sportul.

De la 0
Cel mai important lucru este, însă, înfiinţarea pentru anul şcolar 2012-2013 a clasei 0, clasă pregătitoare pentru preşcolari. Directoarea şcolii Rodica Rădulescu, a ţinut să precizeze că de anul viitor grupa pregătitoare va funcţiona în cadrul şcolilor, nu la grădiniţe. „La clasa I înscrierile au început, pentru că proiectul de şcolarizare trebuie predat la Inspectoratul Şcolar în luna noiembrie. Avem în planul de şcolarizare două clase I şi o clasă 0, care va înlocui, de anul viitor, grupa pregătitoare de la grădiniţă. În Sinaia, sunt 45 de copii care ar trebui să se înscrie în clasa 0, dar prea puţini au făcut acest lucru. Probabil părinţii nu ştiu că trebuie să facă grupa pregătitoare neapărat la şcoală şi în dorinţa de a-i ţine încă un an la grădiniţă, doresc să-i lase acolo. Noua lege a învăţământului prevede ca din anul şcolar 2012-2013 să se înfiinţeze clasa 0, deoarece la grădiniţă nu se va mai face grupa pregătitoare. Copiii neînscrişi vor pierde un an, pentru că fără clasa 0 nu vor fi primiţi în clasa I”, a declarat directoarea şcolii, Rodica Rădulescu.
Spaţiul pentru clasa 0 va fi într-o sală amenajată în aşa fel încât să facă trecerea de la grădiniţă la şcoală. Programul după care va funcţiona nu a fost încă stabilit, dar conducerea şcolii îi asigură pe părinţi că orarul va fi în aşa fel încât binele copiilor să primeze. Claudia BIRLA

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co