Invatamant

Evidenţa absenţelor

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Prahova a pus gând rău chiulangiilor, aşa că, începând de săptămâna trecută, toate şcolile cu personalitate juridică din judeţ au obligaţia de a raporta, zilnic, câţi elevi absentează nemotivat de la ore.

Implementarea programului este urmarea directivei Ministerului Educaţiei, care a stabilit ca prioritate zero, pentru anul 2011-2012, stoparea abandonului şcolar şi a absenteismului. Aşa se face că reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au elaborat un program on-line, care va ţine o evidenţă în timp real a elevilor chiulangii. „Pe perioada ultimelor două săptămâni, am pilotat o platformă online pentru colectarea absenţelor de la nivelul unitaţilor şcolare, este vorba despre o colectare în timp real al absenţelor. Aşa că, în orice moment, se poate cunoaşte situaţia absenţelor şcolare şi se pot lua măsurile ce se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Prahova, inspectorul şcolar Aurel Graur.
Program apreciat
Directorii şcolilor sunt de părere că acest program îşi va atinge în scurt timp scopul. „La un număr de absenţe, se vor lua, ca şi până acum, măsurile conform regulamentului de ordine interioară şi se anunţă şi familia despre situaţia elevului respectiv. Cu noul program, în fiecare zi, un profesor va transmite, online, către Inspectoratul Şcolar, până în ora 14.00, situaţia elevilor cu absenţe nemotivate”, a declarat directorul Colegiului Naţional ”Virgil Madgearu”, Dumitra Dragomir.
Deja programul a fost testat timp de două săptămâni şi numărul absenţelor a scăzut dramatic. „În cele două săptămâni de pilotare a programului, s-a înregistrat o scădere a absenţelor nemotivate cu 25%”, a declarat inspectorul şcolar Aurel Graur. „Copiilor le este frică şi cred că programul va avea efectul scontat”, a declarat Dumitra Dragomir.
În Prahova, există 275 de şcoli cu personalitate juridică. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co