Imobiliare Valea Prahovei
Politica

Ne îndreptăm spre dictatură?

Ţinând cont de faptul că săptămâna viitoare se deschide o nouă sesiune parlamentară, senatorul Georgică Severin a susţinut o conferinţă de presă, dezvoltând câteva idei care vor fi puse pe tapet de către USL.

Senatorul Severin acordă mare importanţă acestei sesiuni parlamentare, motivând că „sunt mai multe proiecte de legi rămase din sesiunea precedentă, dar mai ales este momentul când puterea va declanşa un taifun legislativ, prin care va încerca să-şi optimizeze rezultatele de la alegerile viitoare. Când vor fi? Nu mai ştiu şi vă spun cu toată responsabilitatea”. Încercând să anticipeze acţiunile partidului de guvernământ, cu care USL nu poate fi de acord, Georgică Severin a subliniat că „probabil, se va continua cu ideea de regionalizare, dar mai ales cu ultima găselniţă a regimului Băsescu-Boc, fiind vorba de comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, care este legată de reformarea sistemului de alegere a parlamentarilor. Cum? Nici ei nu ştiu. Încă nu li s-a spus de la Cotroceni. Dar, mai ales, asistăm la o tentativă prin care să se oficializeze frauda, într-un fel sau altul. Asta înseamnă votul prin corespondenţă din străinătate, necontrolabil, până la ceea ce s-a întâmplat la Piatra-Neamţ şi, la o scară mai mică, la Baia Mare”.

Ce este de făcut?
Uniunea Europeană nu agreează, cum este şi firesc, protestele de stradă care pot lua amploare, putând genera „fenomenul Londra sau Grecia”. Acest aspect ar fi un punct slab, să zicem, al actualei guvernări. Un alt punct slab ar pute fi considerat cel legat de relaţia fragilă cu UDMR. Privind prin prisma acestor stări de lucruri, ce ar putea face opoziţia, pentru a contracara acţiunile Guvernului, cu care aceasta nu este de acord? „Teoretic, unu: ar trebui să avem o majoritate în Parlament să împiedicăm aceste lucruri; doi: să spunem…, şi asta aş face, o serie întreagă de proteste cu/şi la autorităţile europene. Chiar este o variantă, pentru că dacă îi mai interesează ceva, cât de puţin, de care să ţină cont, este această zonă. Încă o încălcare a unor norme democratice poate să afecteze în totalitate foarte multe alte lucruri. În cadrul Uniunii Europene sunt anumite lucruri cu care guvernanţii nu se joacă, cum ar fi democraţia. Revenind la riscul fraudării alegerilor, USL are un proiect legislativ prin care se poate ajunge, până la retragerea dreptului de candidatură al celui care împarte şi altceva decât pliante electorale. Normal că reprezentanţii puterii nu vor dori o astfel de lege… Din păcate, totul denotă că ne îndreptăm spre dictatură!”, a conchis senatorul Georgică Severin. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co