Editorial

N-am făcut provizii de ulei!

Când eram mic, iarna era unul dintre anotimpurile mele preferate. Dacă ningea ca zilele astea, eram fericit. Dar anii au trecut şi nu mai este timp de joacă. O spun cu regretul unui homo ludens împins de un cotidian aglomerat, spre seriozitatea maturităţii. Şi sunt atât de matur, de responsabil, încât, într-una din zilele trecute, am fost la cumpărături, la supermarket, iar acum scriu un editorial despre asta.
Nu cred că vă interesează faptul că am pus în coş măsline umplute, vreo 500 de grame de salam feliat, şerveţele galbene şi alte câteva din astea…, nicidecum de strictă necesitate. Ar putea să vă intereseze, însă, faptul că nu am cumpărat ulei.
Nu, nu am cumpărat 20-30 de litri de ulei, cantitate indispensabilă pentru preparat răbdări prăjite, izolat la domiciliu, până la finalul tuturor codurilor galbene şi portocalii, ale unei ierni mai naşpa decât aia din ’54.
Într-un univers propriu atât de complex, în care nu mai puteam să fiu relaxat nici în clipele de destindere – de-am ajuns să văd mai puţine ocazii la televizor, decât văd alţi petrolişti la faţa locului -, începusem să cred altceva…, despre mine.
Le mulţumesc tuturor celor care şi-au făcut provizii, dându-mi astfel şansa de a înţelege că sunt, încă, un om normal. Nu eu, ci voi aţi luat-o pe ulei! Adrian RADULESCU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co