Actualitate

Muncitor strivit pe şantier

Un bărbat în vârstă de 44 de ani a murit, săptămâna trecută, chiar la locul de muncă, de pe şantierul unui supermarket, care se contruieşte în cartierul ploieștean Albert.

Muncitorul săpa un şant, moment în care malul s-a surpat acoperindu-l în totalitate. Colegii i-au sărit în ajutor, chemând, totodată, echipele de salvare.
Pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au reuşit să-l scoată din pâmânt după aproximativ 45 de minute. “Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă Prahova a fost solicitat să intervină pentru scoaterea unui muncitor surprins sub un mal de pământ. Intervenţia a fost destul de dificilă, pentru că malul de pământ continua să se surpe, iar noi trebuia să acţionăm cât mai rapid pentru scoaterea muncitotului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Marina Dinu.
Fără șansă
Bărbatul şi a pierdut cunostiinţa imediat după ce pământul s-a prăvălit peste el și manevrele de resuscitare efectuate de medicii Serviciului de Ambulaţă s-au dovedit a fi inutile. “Noi am încercat, la un moment, dat o intubaţie precoce a pacientului, când s-a descoperit capul. Dar avea capul deplasat şi fractură de coloană şi nu s-a reuşit intubarea. După ce a fost adus la suprafaţă, s-a constatat că avea fractură de coloană cervicală, contuzii toracice cu fracturi. Cel mai probabil moartea a survenit în urma asfixiei”, a declarat dr.Gheorghe Bădescu, din cadrul Serviciului de Ambulanţă Județean Prahova.
Victima accidentului de muncă se numeşte Constantin Strâmbeanu, avea de 44 de ani şi locuia în Iaşi. Bărbatul era angajat cu forme legale la o societate care executa  lucrări de canalizare. Anchetatorii urmează să stabilească, cu exactitate, împrejurările în care a avut loc accidentul. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co