Invatamant

Moş Crăciun a venit şi pentru copiii de la Şcoala Sanatorială Voila!

IMG_3941Săptămâna trecută, Moş Crăciun a sosit mai devreme pentru cei 70 de copii internaţi la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina. Copiii l-au aşteptat cu bucurie, oferind, în cinstea sa un spectacol, în jurul unui brad împodobit.
Iniţiativa şi organizarea acestei serbări de Moş Crăciun a aparţinut medicului psihiatru Irina Minescu, fiind ajutată şi de către Claudia Tudose, directoarea Şcolii Sanatoriale din cadrul spitalului, împreună cu institutorii Magdalena Lascu şi Mădălina Ştefan

Implicându-se cu multă dăruire în această activitate, medicul Irina Minescu a reuşit să aducă alinare şi fericire în sufletele acestor copii. A atras şi conducerea spitalului în aceasta acţiune, pentru ca micii pacienţi să primească dulciuri din belşug. Aceşti copii sunt obligaţi, din cauza problemelor de sănătate pe care le au, să-şi petreacă sărbătorile de iarnă departe de casă, internaţi într-un spital. În general, sunt copii cu tulburări de conduită, tulburări familiale şi şcolare. Din cauza veniturilor modeste, cu siguranţă că Moş Crăciun nu ar fi ajuns la mulţi dintre ei.
Medicul psihiatru Irina Minescu ştie că la baza acestor tulburări stau, printre altele, şi diverse probleme legate de condiţiile socio-economice defavorabile din sânul familiei. Dincolo de crearea unui moment frumos şi firesc pentru copii, acest spectacol a avut şi un rol terapeutic. Ei sunt înconjuraţi cu dragoste de către cadrele medicale şi cele şcolare, fiind angrenaţi, în acelaşi timp, în diverse activităţi educaţionale. Astfel, copiii au fost ajutaţi de către asistentele medicale să confecţioneze felicitări şi decoraţiuni pentru Crăciun, acestea fiind etalate într-o expoziţie cu vânzare. Din banii strânşi, vor decide ce jucărie îşi vor cumpăra, pentru a se bucura, împreună, în pavilionul în care sunt internaţi. (I.L.)

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co