Invatamant

Este perioada înscrierilor pentru BAC

bacElevii care nu au promovat examenul de Bacalaureat, fie că fac parte din promoţia 2009 sau din promoţiile anterioare, se pot înscrie pentru BAC 2010, începând cu data de 14 decembrie, chiar dacă această perioadă se suprapune cu concediul fără plată al profesorilor.
„Este, într-adevăr, o perioadă care se suprapune cu zilele de concediu fără plată, dar noi ne-am luat toate măsurile de precauţie ca înscrierile să se desfăşoare în mod normal. Sunt două aspecte de discutat: promoţiile curente, pentru care noi deja am dat fişele de înscriere şi tabelele necesare diriginţilor, am avut şedinţe cu părinţii, cu copiii şi i-am informat, şi cei din promoţiile anterioare, pe care am încercat să îi anunţăm prin toate mijloacele de care am dispus”, a declarat Viorica Iancu, directorul Colegiului Tehnic „Constantin Istrati” din Câmpina.
Unii elevi ai seriilor anterioare au fost contactaţi de către diriginţi şi li s-a comunicat perioada de înscriere, având în vedere faptul că noul sistem presupune un bacalaureat ce începe în luna februarie.
„În principiu, având în vedere că, în perioada înscrierilor, noi trimitem numai lista cu elevii, fără să se deschidă aplicaţia pentru introducerea copiilor în baza de date, s-ar putea ca până în ianuarie să-i mai putem înscrie. Dacă, însă, nu se înscriu până atunci, în februarie încep deja probele de competenţă şi atunci e prea târziu”, a mai spus Viorica Iancu.
Bacalaureatul din 2010 presupune reducerea numărului de obiecte ale examenului; limba română şi matematica vor fi materiile obligatorii, iar, pe lângă acestea, elevii îşi vor alege încă două discipline la care trebuie să susţină examenul. Mai mult, BAC-ul înseamnă evaluare pe tot parcursul anului şcolar. Şi elevii care au susţinut, dar nu au promovat, examenul de bacalaureat se vor adapta noii metodologii.
Aşadar, cei care trebuie să susţină acest examen, sunt aşteptaţi pentru înscriere la secretariatele liceelor unde au absolvit, în perioada 14-18 decembrie.
Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co