Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Mix-grill preparat în fierul de călcat

Vă mai aduceţi aminte de maşina de călcat a bunicii? Odinioară era un obiect nelipsit din casele românilor, însă acum reprezintă un produs de marketing pentru cabanieri.

Cum este posibil acest lucru? Bucătarii unei cabane din staţiunea Buşteni au găsit un mod inedit pentru a-şi ademenii clienţii. Ei le oferă oaspeţilor mix grill în fierul de călcat, iar preparatul reprezintă un adevărat festin de cărnuri pe care turiştii şi le prăjesc singuri la masă. Turiştii sunt foarte interesaţi de noutatea culinară a cabanierilor, mai ales că nu au ocazia în fiecare zi să mănânce un astfel de preparat. După ce fierul de călcat din fontă este bine încins, se pun cărbunii încinşi, iar peste jar se aşează un grătar. Acolo, sunt puse bucăţile de carne, precum pastrama de miel sau  costiţele de porc. Apoi, fierul este închis şi pus pe un alt grătar plin cu muşchi de vită şi piept de pui, pe care clienţii şi le prepară singuri la masă. „Nu este deloc greu să faci un astfel de preparat, care este foarte spectaculos. Mâncarea a fost bine primită de clienţii noştri, care ne-au şi felicitat pentru idee. Ne place să îi surprindem din când în când şi ne bucurăm că sunt mulţumiţi de oferta nostră. Friptura nu este greu de făcut.  Înainte să prăjim carnea, punem fierul la încălzit, grătarul, dar şi cărbunii. Apoi, punem înăuntru carnea care se prepară mai greu, adică micii, pastrama şi coasta de porc, închidem capacul, iar carnea care se prepară mai uşor o aşezăm pe un alt grill şi punem peste ea fierul încins”, a explicat bucătarul şef, Răzvan Grigore. Cabanierii de la poalele Bucegilor spun că friptura în fier de călcat este foarte apreciată de turişti. Oaspeţii caută de fiecare dată diversitatea, iar cei care au afaceri în turism încearcă să-i surprindă de fiecare dată cu câte o noutate. „Preparatul este delicios. Când l-am văzut în meniu eram puţin sceptic, deoarece nu ştiam cum va arăta şi cum va fi preparat, iar apoi ospătarul mi-a explicat despre ce este vorba şi am comandat din curiozitate. Friptura este foarte gustosă şi difersificată. Data viitoare când voi veni la munte o să-mi aduc şi prietenii aici, ca să guste şi ei din mix-grill”, a povestit Marian Ştefan.
Acum, cabanierii de pe Valea Prahovei se pregătesc pentru Ziua Unirii. La cazare, locurile sunt rezervate în proporţie de 70% pentru sfârşitul acestei săptămâni, iar oaspeţii vor avea parte de petreceri cu lăutari, mâncăruri tradiţionale  şi focuri de tabără. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co