Actualitate

Mită la Primăria Ploieşti

Salariile funcționarilor din Primăria Ploiești, cu tot cu sporuri și prime, erau până nu cu mult timp în urmă, mai mari decât ale altor bugetari, dar chiar și așa nemulțumiți tot s-au găsit și până la mită a mai fost doar un pas.

Este povestea a doi angajați ai acestei instituții, care au obținut, în parioada 2008-2009, 9.000 de euro din trafic de influență, respectiv luare de mită, de la patru persoane.
La începutul acestui an, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Prahova, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptele pe care le-ar fi comis M. E. (34 ani), din Bucov, şi G. O. (36 ani), din Ploieşti. În urma probatoriului administrat, în ziua de 15 iunie, au fost efectuate patru percheziţii, la domiciliile învinuiţilor și, ulterior, cei doi au fost arestați preventiv.
După cum a declarat ag. principal Raluca Brezeanu, din cadrul IPJ Prahova, în sarcina celor doi a fost reţinut faptul că au pretins şi primit bani pentru a interveni pe lângă membrii comisiei de acordare a locuinţelor sociale din cadrul Primăriei Municipiului Ploieşti, în scopul acordării în mod ilegal de astfel de spaţii locative.
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere, urmărindu-se totodată şi recuperarea prejudiciului. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co