Sport

Mircea Hagianu, un antrenor de marcă în fotbalul prahovean!

Despre antrenorul câmpinean, Mircea Hagianu, se pot spune multe şi nu exagerăm în a afirma că se poate scrie un român la peste 25 de ani de antrenorat. Aş dori să încep cu anul 2006 când revine în ţară datorită problemelor de sănătate ale soţiei şi antrenează una dintre echipele de frunte ale fotbalului câmpinean, la acea vreme, Coruna Câmpina şi asta până în 2007 când ia naştere propriul club de copii şi juniori care-i poartă numele, HM Junior Câmpina, un club care numără peste 80 de copii, împărţiţi pe categorii de vârstă.
Pe lângă propriul club de copii şi juniori, Mircea Hagianu mai are o altă responsabilitate, poate mai mare şi mai importantă, fiind antrenorul singurei echipe de fotbal feminin din judeţul Prahova, CS Brazi, ce activează pe prima scenă a fotbalului din România şi unica echipă în ţară din mediul rural.
Nu vă vine să credeţi, dar pasiunea pentru fotbal face ca viaţa acestui om să se deruleze pe un traseu, după părerea mea “extraordinar de anevoios”, casă – HM Junior Câmpina – Brazi şi retur !
Să ştiţi că nu este uşor să te poţi împărţi în trei, mai ales că responsabilităţile sunt diferite, dar Mircea Hagianu le face pe toate şi cu mare succes, motiv pentru care trebuie să-l apreciem şi să-l felicităm! Merită respectul nostru!
Dar să revenim la activitatea sa de antrenor şi să remarcăm pasiunea pentru fotbalul feminin, fiind antrenor la Sterom Campina (1990), Codrul Chişinău (Republica Moldova) şi din 2010 la CS Brazi, cu menţiunea ca după revenirea de la Chişinău, în 2006, a activat ca antrenor secund al reprezentativei de fotbal feminin a României, unde antrenor principal era Maria Delicoiu.
Elevele tehnicianului Mircea Hagianu au ocupat în ediţia 2010- 2011 un onorant loc IV, poziţie excelentă prin prisma faptului că era prima participare la un asemenea nivel, jucătoarele dedicându-i rezultatele regretatului lor antrenor, Mihai Gheorghe, care a pus “piatra de temelie” a echipei CS Brazi.
După o binemeritată vacanţă, antrenorul Mircea Hagianu a sunat adunarea, echipa CS Brazi pornind la drum cu ambiţii mari şi după o primă etapă de antrenamente intense, a început perioada jocurilor amicale, prima adversară fiind Blue Angel Cristian din judeţul Braşov, echipă nou înfiinţată şi tot din mediul rural.
Partida s-a desfăşurat pe terenul din comuna Cristian, echipa din Brazi impunându-se la limită (scor 1-0) printr-un gol senzaţional marcat de veterana echipei, Mihaela Burtica, care la cei 35 de ani se dovedeşte a fi una dintre cele mai bune jucătoare din ţară.
Bravo Mela pentru longevitatea sportivă şi să ai parte numai de succese şi bucurii!
Trebuie să precizăm şi revenirea la gruparea din Brazi a atacantului Nina Anca, sportivă care a făcut o primă repriză foarte bună, iar portăriţa Ionela Dincă a fost un ‘’înger păzitor’’ al buturilor sale. Mircea Hagianu a folosit în amicalul din localitatea braşoveană, următoarea formulă: Ionela Dincă – Mădălina Crăciun, Denisa Comănoiu, Diana Florea, Mihaela Bacescu, Romina Soare (min. 80 Corina Tatu), Maria Bardea, Mihaela Bacescu, Andra Răducanu (min. 60 Andreea Popescu), Mihaela Radu şi Nina Anca. Jucătoarele Denisa Comănoiu şi Nina Anca, ambele de la CSS Târgovişte, sunt în curs de legitimare la CS Brazi.
Ultima oră! CS Brazi repartizată în Seria Est a Ligii I
Singurul campionat naţional de fotbal feminin va fi structurat pentru ediţia 2011-2012 pe două serii geografice, Est şi Vest, faţă de una singură existentă în sezonul trecut, recurgându-se la această variantă datorită numărului mare de echipe noi care s-au înscris în competiţie. Iată şi componenţa (încă neoficială) a acestora, posibile schimbări de locuri putând să se producă la Adunarea Generală ce va avea loc în cursul acestei săptămâni, când se va stabili programul turului, dar şi sistemul de desfăşurare al campionatului (cel mai probabil, unul cu play-off).
Seria Est (11 echipe): CS Brazi, FCM Tg. Mureş, Metalul Vlahita, CSS Târgovişte, SN Constanţa, Alice &Tunes Piteşti, Fair Play Bucureşti, Voinţa 2010 Buzău, Navoby Iaşi, Blue Angel Cristian şi Ceahlăul Piatra Neamţ.
Seria Vest (10 echipe): CFF Olimpia Cluj, CFF Clujana Cluj, Motorul Oradea, Real Craiova, Sporting Craiova, Independenţa Baia Mare, CS Reghin, CS Arad, CS Timişoara şi CS Reşiţa. Cristian SBARNEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co