Sport

Ana Bogdan străluceşte din nou!

► După o perioadă nefastă, cauzată de unele accidentări, jucătoarea sinăiană Ana Bogdan, legitimată la CS Antilopa Bucureşti, a avut un „come-back” de excepţie, reuşind să-şi adjudece primul turneu din 2011, cel de la Izmir (Turcia).
► Venită din calificări, Ana Bogdan a învins-o, în finală, cu scorul de 6-1, 6-2, pe Aleksandrina Naidenova (Bulgaria), cap de serie numărul unu.

Vara aceasta se dovedeşte a fi benefică şi norocoasă pentru jucătoarea din „Perla Carpaţilor”, Ana Bogdan, care la cei 19 ani neâmpliniţi are o revenire spectaculoasă în circuitul WTA,  reuşind să-şi adjudece primul turneu din anul 2011.
După o întrerupere de aproape un an, cauzată de o accidentare care a ţinut-o departe de fileu, jucătoarea sinăiană pune astfel capăt unei perioade nefaste a carierei sale. Sportiva originară din Sinaia s-a impus la un turneu disputat în Turcia, la Izmir, dotat cu premii în valoare de 10.000 de dolari. A fost mai întâi challengerul de 10 000 de dolari din Antalya unde Ana Bogdan, la acea vreme numărul 820 WTA, a trecut în runda inaugurală de bulgăroaica Hulyia Velieva (nr. 1103 WTA), cu scorul de 6-1, 6-4 fiind eliminată în turul următor.
Apoi a urmat un alt turneu pe tărâm turcesc, la Izmir, unde Ana, venită din calificări, a debutat cu succes, învingând-o categoric pe a şasea favorită a turneului, cehoaica Martina Kubicikova, cu scorul de 6-0, 6-4. În turul doi, jucătoarea din vestita staţiune montană are o prestaţie remarcabilă şi obţine calificarea în sferturile de finală după victoria în dauna sportivei din Rusia, Diana Isaeva, scor 6-3, 6-2.
Prezenţa în semifinale şi-a asigurat-o în urma victoriei din meciul cu Lou Brouleau, din Franţa, jucătoare care o învinsese în primul tur pe a doua favorită a turneului, Anastasia Mukhametova(Rusia). Ana Bogdan s-a impus cu scorul de 6-2, 7-6(3), după care a depăşit-o pe Ksenia Kirillova, din Rusia, tot în două seturi, cu scorul de 6-2, 6-3, calificându-se, astfel, în finală.

Finala
Accederea în ultimul act al competiţiei a dus la bătălia cea mai grea, adversară fiindu-i principala favorită a turneului, Aleksandrina Naydenova, din Bulgaria, aflată pe locul 393 WTA. Ana a reuşit sa încheie turneul fără să piardă nici un set, învingând-o fără drept de apel, bulgăroaica luându-i doar trei ghemuri (scor 6-1,6-2).
Astfel, după ce în 2009 a fost a doua junioară a lumii, în urma britanicei Laura Robson, Ana Bogdan (vezi foto) încă se află în perioada de tranziţie la senioare şi după un an umbrit, soarele a început să strălucească din nou! În urma victoriei de la turneul ITF disputat la Izmir, Ana Bogdan a urcat 15 poziţii în clasamentul mondial, ajungând pe locul 977 WTA, motiv pentru care trebuie s-o felicităm şi să-i urăm multă sănătate şi baftă în continuare!  Cristian SBARNEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co