Actualitate

Micro-sera cu canabis

Decât să cumperi, este mai bine să ai tu. Probabil la asta s-a gândit un tânăr prahovean, în vârstă de 22 de ani, din Slănic atunci când şi-a amenajat acasă o micro-seră de canabis.

Mica afacere ilegală a acestuia a început să prindă contur în anul 2010, când a introdus în ţară cantitatea de 100 de grame de rezină de  canabis şi seminţe de canabis. “S-a reţinut în sarcina acestuia că, după ce a introdus în ţară rezină de canabis şi seminţe de canabis, pe acestea le-a plantat, ulterior, la domiciliul său din oraşul Slănic şi a recoltat inflorescenţele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova, judecătorul Alina Anton.

Pregătiri speciale
Cu ocazia percheziţiei efectuate de oamenii legii, au fost identificate şi ridicate cinci plante de canabis, aflate în stadii diferite de dezvoltare, având condiţii de luminozitate, căldură şi ventilare create de către persoana cercetată, precum şi un sac de rafie care conţinea cantitatea de 900 de grame de materie vegetală şi tulpini vegetale, cu aspect specific plantei de canabis, în podul casei fiind descoperit un spaţiu amenajat unde urmau a fi transportate plantele de canabis în perioada în care se apropiau de maturitate.
“Pentru realizarea micro-serei necesare dezvoltării plantelor de canabis (becuri, neon şi foehn, care funcţionau non-stop), inculpatul s-a branşat ilegal la reţeaua electrică”, a mai declarat Alina Anton.
Secţia Penală a Tribunalului Prahova a admis în parte propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Ploieşti şi s-a dispus arestarea preventivă a tânărului, pentru o perioada de 20 de zile. Hotărârea pronunţată este definitivă întrucât nici inculpatul, dar nici procurorul nu au exercitat calea de atac a recursului. Mariana BADEA

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co