Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Matematica i-a adus medalie de bronz

Vlad Moldoveanu este elev în clasa a VI-a la Şcoala Centrală din Câmpina şi, la numai 13 ani, este pasionat de matematică, iar interesul lui pentru această materie nu a rămas nerăsplătit.

Vlad a participat la Olimpiada Naţională, unde s-a clasat pe locul 29, obţinând medalia de bronz. „Anul trecut am avut locul 63 şi nu am primit nici măcar menţiune. Am progresat mult acum. Pentru mine matematica este o pasiune, ca şi fizica. Trebuie să ai o sclipire, o idee de moment… altfel nu reuşeşti nimic”, a spus olimpicul naţional Vlad Moldoveanu. Când colegii lui se joacă, Vlad mai stă câteva ore să rezolve probleme, pentru că asta este o plăcere de-a lui… „Trebuie exersat şi gândit. Teoria este foarte importantă pentru a găsi metode de rezolvare. Vreau să îi sfătuiesc pe cei care vor să facă matematică de performanţă să lucreze foarte mult şi diverse probleme”, a mai spus Vlad.

Mândria tuturor
Toţi profesorii din Şcoala Centrală sunt mândri de performanţa lui elevului, dar cel mai fericit este, evident, profesorul de matematică. „Are un talent deosebit. Pentru matematică, exact cum spune şi el, îţi trebuie acea sclipire, pe care nu oricine o are. Este un copil pe care l-am simţit totdeauna alături de mine, avem aceeaşi lungime de undă. M-a înţeles totdeauna; este prima dată în istoria şcolii când avem un calificat la etapa naţională”, a spus profesorul de matematică, Radu Constantinescu. Vlad speră ca şi în anii următori să se califice la etapele naţionale ale olimpiadelor, atât la matematică, cât şi la fizică şi chimie. Băiatul nu este doar un elev foarte bun la toate materiile, ci şi un coleg de care ceilalţi copii sunt foarte mândri. „Încă din clasa a patra, când doamna învăţătoare ne dădea câte cinci probleme la matematică, el făcea 20 în plus. Ne bucurăm că este în clasă cu noi şi vrem să ne reprezinte şi anul următor la olimpiadă”, a spus una dintre colege.
„Este şi cel mai bun prieten. Este şi deştept, dar şi glumeţ, se poartă foarte frumos şi a meritat din plin locul pe care l-a obţinut”, a povestit un coleg. Vlad Moldoveanu are nenumărate premii şi diplome, iar pentru el şcoala este o plăcere, o provocare şi un mod de a-şi dezvolta calităţile. În timpul liber, este un prieten de joacă, un copil cu vise frumoase… Diana ROMAN

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co