Imobiliare Valea Prahovei
Sanatate

Măşti antigripă în instituţii

Pentru a nu se infecta cu noul virus gripal, lucrătorii Tribunalului Prahova, care intră zilnic în contact cu sute de persoane, au decis să poarte măşti de protecţie. Cine a avut treabă la instanţă a discutat cu… mascaţii. „Oamenii au început să se obişnuiască cu noi aşa. Nu avem încotro, pentru că lucrăm cu multe persoane şi aici sunt multe dosare pe care se pot aşeza viruşi şi microbi. Este dificil, pentru că e foarte greu să se respire prin mască, dar mai bine aşa decât să ne îmbolnăvim copiii”, a declarat Gabriela Nicula, grefier arhivar şef la Tribunalul Prahova. Cetăţenii s-au amuzat ori au privit curioşi feţele acoperite de măşti ale grefierilor, dar au fost şi oameni care au înţeles că demersul este unul normal în astfel de cazuri. „Cred că ar fi şi mai bine să existe ghişee prevăzute cu microfon şi chiar să nu ai un contact direct cu grefierii”, crede Alexandru Andrei. Măsura a fost luată mai ales pentru compartimentele care lucrează cu publicul – arhiva, registratura, apostila şi biroul de informaţii publice. Cât despre judecători sau persoanele care stau zilnic în sălile de judecată foarte aglomerate, nici nu poate fi vorba ca aceştia să poarte măşti. Pentru că Tribunalul Prahova nu dispune de fonduri necesare, măştile au fost cumpărate de fiecare salariat în parte. La Tribunalul Prahova, lucrează 36 grefieri şi 6 grefieri arhivari. Măsurile de protecţie cu măşti antigripă vor fi aplicate şi la Curtea de Apel Ploieşti. Aceeaşi măsură au luat-o şi funcţionarii de la Serviciul Public Finanţe Locale Ploieşti, unde cei de la ghişeu au fost dotaţi cu măşti de protecţie împotriva noului virus.
Funcţionarii spun că măştile sunt incomode, dar că sunt binevenite, dacă e vorba de protejarea sănătăţii. Contribuabilii au înţeles şi ei că măsura este absolut necesară atunci când intri în contact cu zeci de oameni pe zi.
Serviciul Public Finanţe Locale Ploieşti a achiziţionat foarte puţine măşti în comparaţie cu necesarul real dar, pe viitor, se vor cumpăra mult mai multe, astfel încât protecţia să fie asigurată cu adevărat. R.E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co