Social

Masă caldă pentru copiii săraci

Administraţia locală a comunei Băneşti a demarat de anul trecut un proiect prin care copiii cu probleme sociale foarte grave din cadrul Şcolii Generale „Ioan Duhovnicul” din localitate, beneficiază de o masă caldă pe zi.
„Am luat această iniţiativă  în urma discuţiilor purtate cu profesorii şi cu domnii învăţători, aflând că sunt aproximativ 27 de elevi care au o situaţie materiale sub modestă. Ne-am gândit ca la nivelul comunei să înfiinţăm această cantină socială”, a declarat primarul comunei Băneşti, Gheorghe Stoica.
În acest demers s-au implicat atât cadrele didactice, cât şi membrii bisericii din localitate. „Am încheiat un parteneriat între Primăria Băneşti, biserica şi şcoala respectivă. Şcoala asigură în fiecare zi un profesor care să-i însoţească şi să ajute la servitul mesei, biserica ne-a pus la dispoziţie spaţiul unde se pregăteşte şi se serveşte hrana, iar celelalte probleme sunt rezolvate de către Primărie, bineânţeles cu sprijinul unor persoane care doresc să-şi menţină anonimatul”, a spus Gheorghe Stoica.
Primarul doreşte ca pe viitor acest proiect, care ajută foarte mult în buna dezvoltare a copiilor,  să se extindă şi la nivelul satului Urleta. E. T.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co