Social

Alcoolul nu te face mare!

În cadrul Primăriei Câmpina a avut loc recent o şedinţă în care s-a discutat problema prevenirii şi controlului consumului de alcool în rândul elevilor.

La dezbatere au participat directorii şcolilor câmpinene, reprezentanţi ai Camerei Deputaţilor, Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Poliţiei Locale şi ai municipalitatii câmpinene. „Prin această discuţie am vrut să vedem care este situaţia actuală în municipiul Câmpina, legat de acest fenomen dăunător, şi ce căi putem noi să găsim pentru a combate acest consum de alcool”, a declarat primarul Câmpinei, Horia Tiseanu. „Din punctul nostru de vedere, în ceea ce priveşte ce s-a dezbătut acolo, despre elaborarea unor teme pe consum de alcool, droguri, tutun…, noi avem cuprins ceva în tematica orelor de dirigenţie şi nu numai”, a spus directorul Şcolii Centrale din Câmpina, Nicolae Necula. Discuţia a survenit în urma incidentului petrecut în tabăra de matematică de la Buşteni, unde o elevă şi-a pierdut viaţa. Mesajul care se îndreaptă către familiile elevilor şi către şcoli are ca obiectiv protejarea copiilor în ceea ce priveşte substanţele dăunătoare. „Noi credem că se poate face mai mult, de aceea încercăm să aducem părinţii aproape de şcoli. Considerăm că la nivelul şcolilor, conducerea şi corpul profesoral, prin profesori de serviciu şi diriginţi, se preocupă de acest fenomen. De aceea, după ce vom primi nişte adrese din partea şefilor unităţilor şcolare, vom trimite câte o scrisoare fiecărui părinte”, a spus Horia Tiseanu.
Directorul Şcolii Centrale Câmpina este de părere că renunţarea la excursiile şi  taberele şcolare nu este o soluţie. “În taberele şcolare, copilul pleacă pe o anumită temă, vizitarea unor muzee… Sunt şi momente de relaxare şi cu o supraveghere atentă cred că s-ar elimina aceste aspecte care nu plac societăţii. În nici un caz nu sunt adeptul eliminării taberelor. Copilul trebuie pus în foarte multe situaţii de viaţă”, a explicat  directorul Şcolii Centrale din Câmpina, Nicolae Necula.
În perioada următoare, fiecare părinte şi elev va fi informat cu privire la necesitatea prevenirii consumului de alcool de către copiii cu vârste de până la 18 ani. Elena TOMA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co