Imobiliare Valea Prahovei
Social

Mai mulţi copii abuzaţi

Numărul cazurilor de copii abuzaţi sau neglijaţi este în creştere, în Prahova.

Dacă, în anul 2008, Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului (DJPC) Prahova a primit 978 de sesizări, dintre care 76 s-au dovedit nefondate, în 2009, asistenţii sociali au descoperit, în urma sesizărilor, toate fondate, 992 de copii abuzaţi în diverse forme. „Am avut 136 de cazuri pe abuz fizic, 74 pe abuz psihic, 11 de abuz sexual şi 771 de neglijenţă. Majoritatea se referă la copii care rămân nesupravegheaţi de părinţi pe anumite perioade de timp. Este vorba, în general, de copii de vârstă mică”, a declarat directorul adjunct al DJPC Prahova,  Alexandru Bocioacă.
Neglijenţa poate îmbrăca diverse forme. De la lăsarea copilului singur în casă, până la atitudini de nepăsare din partea părinţilor când vine vorba de necesităţile de hrană ale copiilor.
Asistenţii sociali au decis ca 156 de minori să părăsească sânul familiei, pentru a fi duşi în centre de plasament. Alţi 14  au ajuns la asistenţi maternali, în timp ce în 766 de cazuri părinţii au primit consiliere de specialitate. R. E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co