Eveniment

Triplă sărbătoare pentru rotarieni

sarbatoare-pentru-rotarieniMarea familie a rotarienilor a avut, săptămâna trecută, nu unul, ci trei motive de bucurie. Între altele, au sărbătorit împlinirea unui deceniu de activitate al asociației de pe Valea Prahovei.

La mijlocul săptămânii trecute, a fost prilej de triplă aniversare pentru rotarienii de pe Valea Prahovei. S-au împlinit nu mai puțin de 105 ani de la înfiinţarea Rotary Internaţional, 25 de ani de luptă a acestei asociații, pentru combaterea flagelului poliomielitei şi 10 ani de la înfiinţarea Asociaţiei Rotary Valea Prahovei. Rotary Internaţional a contribuit cu peste 850 de milioane de dolari pentru a imuniza, împotriva acestei afecțiuni grave care este poliomielita, mai mult de două miliarde de copii din nu mai puțin de 122 de ţări ale lumii, iar în cei zece ani de existenţă, Rotary Valea Prahovei a demarat o serie de proiecte importante pentru comunitatea din zonă. “Avem peste 40 de proiecte care au fost demarate şi încheiate de către această asociaţie.
Ele pot fi văzute cu detalii pe site-ul nostru www.rotarybvp.ro. Ceea ce desfăşurăm în prezent sunt concursurile deja tradiţionale de fotografie, de desen, bursele pentru elevii de la şcolile din Sinaia, Buşteni şi Azuga. Ne pregătim pentru o nouă ediţie a balului 2010, dar şi pentru spectacolul de Crăciun, care va deveni tradiţie”, a precizat preşedintele Rotary Valea Prahovei, Mihai Totpal.

Acțiuni cu caracter turistic
Printre numeroasele obiective ale rotarienilor de pe Valea Prahovei se numără proiectul “Daţi un ban pentru Caraiman”, al cărui principal scop este promovarea şi reintroducerea în circuitul turistic şi de valori a crucii din Bucegi.
Pe de altă parte, anul acesta a fost demarată şi a doua ediţie a concursului de artă fotografică, organizat în şcolile şi liceele de pe Valea Prahovei, având tema sugestivă “Orașul meu”, concurs ai cărui câștigători vor fi răsplătiți cu premii importante, așa cum ne-au obișnuit rotarienii de-a lungul timpului.
Totodată, această asociație se implică în reabilitarea unui obiectiv cu tradiție, respectiv Capela Ştirbei din Sinaia, dar şi a băncilor de piatră de pe Valea Prahovei.Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co