Cultura

Lume de poveste la bibliotecă

În curând, biblioteca judeţeană „Nicolae Iorga” din Ploieşti, va deveni cel mai râvnit loc din municipiu pentru cei mai mici dintre cititori. Conducerea instituţiei a decis anenajarea la subsol a unui loc de poveste, spaţiu care va găzdiu secţia de carte pentru copii. Aici micuţii nu doar că vor putea să-şi caute singuri volumele de care au nevoie, dar vor putea şi să asculte poveşti, să urmărească filme documentare special create pentru ei, dar şi filme care au la bază un roman al copilăriei. „Spaţiul este amenajat special pentru copii, să fie cât mai atractiv şi accesibil. Cei mici vor avea aici o ludotecă, vor putea urmări un film după o carte faimoasă a copilăriei şi vor putea asculta poveşti. Încercăm prin această metodă să-i atragem pe cei mici către citit, către lectură”a declarat Nicolae Boaru, directorul Bibliotecii Judeţene „Nicolae Iorga” Ploieşti.
Mai mult, copiii vor putea veni cu sugestii despre ce activităţi vor să se desfăşoare în secţia special amenajată pentru ei. „Suntem deschişi la sugestiile copiilor, pentru că ei sunt foarte inventivi şi pot cuceri cu mintea lor domenii nebănuite. Aşa că orice sugestie isteaţă este binevenită” a mai adăugat Nicolae Boaru. Căsuţa poveştilor îi va aştepta pe cei mici în minunata lume a cărţilor.   „Vom amenja o căşuţă a poveştilor, unde preşcolarii vor avea jucării să se joace şi cărţi simple, pentru nivelul lor. Încercăm să-i facem pe copii să iubescă cititul de la vârste cât mai fragede” a declarat Sânziana Vasile, bibliotecară.
Recent, secţia de copii a bibliotecii judeţene a intrat în posesia a  5 000 de volume, care vor putea fi răsfoite şi citite de elevi imediat ce noua secţie va fi deschisă publicului, adică în luna martie. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co