Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Locurile din piaţa Câmpinei vor fi scoase la licitaţie

Legea nr. 215 trebuie respectată! Aceasta este părerea primarului municipiului Câmpina, care trebuie să organizeze licitaţie pentru ocuparea locurilor din Piaţa Centrală.

Primarul municipiului Câmpina a avut ocazia de a se întâlni cu mai mulţi reprezentanţi ai societăţilor comerciale ce îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Centrală din Câmpina, persoane care nu sunt de acord cu organizarea unei licitaţii privind închirierea spaţiilor de vânzare a produselor, aşa cum doreşte municipalitatea. „De multă vreme, aceste persoane au vândut în Piaţa Centrală. Au impresia că au un anume drept asupra acestor tarabe. De fapt, nu este deloc aşa. Ele sunt ale Consiliului Local, care poate şi trebuie să le închirieze printr-o licitaţie. Dumnealor au contracte de închiriere de multă vreme, iar tarabele au fost preluate în interior, după ce a fost ridicat corpul C1 al pieţei, fără licitaţie. Contractele au fost prelungite până în luna martie a acestui an. Acum, trebuie să intre în licitaţie, conform legii. Noi suntem în subordinea Consiliului Local şi, se ştie, orice domeniu public se închiriază prin licitaţie”, a declarat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu.

S-au plâns cum au putut
În ceea ce priveşte punctul de vedere al conducerii Pieţei Centrale, lucrurile sunt simple şi converg cu opinia edilului: trebuie făcută o licitaţie! Oricine poate avea dreptul de a vinde produse în locul cel mai vizitat de câmpineni. În cursul săptămânii trecute, reprezentanţii societăţilor comerciale au fost cu jalba în proţap la Primăria Câmpina. Motivul? Se tem că, în urma licitaţiei, şi-ar putea pierde locurile unde stau de ani de zile. „Ne este frică de licitaţie, pentru că vin alţii din afară, care nu ştiu care este situaţia vânzărilor din piaţă. Este şi criză şi vânzările au scăzut”, a declarat unul dintre comercianţi. „Lumea cumpără produse de la producători, pentru că ştie că sunt româneşti şi ale noastre de import. Nu suntem de acord cu licitaţia. Ne strică rostul”, a spus altcineva. „Nu ne convine legea, dar se pare că trebuie să ne supunem”, a conchis un alt producător local. Oamenii sunt necăjiţi, dar legea este lege. Se va organiza o licitaţie şi cei mai buni, cei care vor oferi bani mai mulţi pentru spaţiile din piaţă, vor câştiga.Relu NISTOR

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co