Actualitate

Planuri de revenire la Steaua Română

RAFINARIE-1Rafinăria câmpineană doreşte să obţină o linie de creditare în valoare de 50 de milioane de euro, bani cu care s-ar putea redresa această societate comercială de prestigiu a judeţului.

Sunt cu un picior în groapă, dar acum au planuri măreţe în ceea ce priveşte revenirea societăţii pe linia de plutire – vor o linie de creditare de nici mai mult, nici mai puţin decât 50 de milioane de euro. Este vorba despre conducerea Rafinăriei Steaua Română, din Câmpina, care a cerut, în cadrul unei întâlniri avute, la Bucureşti, cu reprezentanţii Consiliului de Administraţie, să aprobe realizarea acestui împrumut. Acum, totul depinde de disponibilitatea vreunei instituţii bancare în a acorda împrumutul pentru dezvoltare şi sfârşitul acestei luni ar putea fi de bun augur pentru cei implicaţi în activitatea acestei societăţi. „În 30 martie va fi o şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor şi acolo se va putea aproba, din partea acestora, angajarea acestei linii de credit. Dintr-o sursă externă, pentru că, se pare, în România nu putea angaja o linie de credit pentru dezvoltare. Cele 50 de milioane de euro vor fi folosite pentru investiţiile în derulare, pentru noi investiţii şi, o mare parte din sumă, pentru investiţiile de ecologizare”, a declarat liderul sindical din cadrul societăţii, Sandu Gheorghe.
O grijă în plus pentru mediu
O bună parte din bani, mai exact 17 milioane de euro, ar trebui folosită pentru ecologizarea zonelor pe care rafinăria le-a poluat de-a lungul anilor. Batalele şi lacul Peştelui sunt pe primul loc pe această listă.
„Trebuie să facem ceva şi în ceea ce priveşte ecologizarea, să scăpăm de ceea ce s-a depus de-a lungul timpului în Lacul Peştelui şi în batale. Vorbim aici despre gudroanele acide”, a mai spus Sandu Gheorghe.
Se pare că ziua de 30 martie va fi, într-un anume fel, decisivă pentru viitorul rafinăriei Steaua Română. Dacă această creditare, din fonduri externe, se va realiza, societatea îşi va putea continua activitatea. Asta spre mulţumirea angajaţilor, care de mult timp merg la muncă doar ca să menţină instalaţiile în stare de funcţionare.Relu NISTOR

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co