Sport

Liga I – Fotbal feminin

CS Brazi, prima echipă românească de fotbal feminin de la sat, printre protagonistele unicului eşalon naţional de fotbal feminin.
după trei runde, fetele de la CS Brazi ocupau prima poziţie în clasament, iar după 6 etape se situează pe un merituos loc 4 la egalitate cu ocupanta locului 3, CFF Olimpia Cluj-Napoca.
duminica trecută, jucătoarele prahovence au obţinut a treia victorie consecutivă, învingând pe CSS Târgovişte chiar pe terenul acesteia.

Este de-a dreptul senzaţional ce se întâmplă cu acestă grupare din comuna Brazi, după derularea a şase etape din cadrul primei ligi al fotbalului feminin românesc!

De ce spun asta pentru că, după consumarea a trei etape, echipa din Brazi prelua şefia clasamentului, situaţie oarecum conjuncturală prin prisma faptului că din etapa respectivă se disputase doar trei jocuri, restul fiind amânate la cererea echipelor cu jucătoare la loturile naţionale (de senioare şi junioare).

Antrenorul echipei este Alexandru Iordache, un tânăr şi  ambiţios  profesor, care a reuşit să se impună în faţa fetelor, după ce a preluat ştafeta de la Gheoghe Mihai (bolnav), sufletul fotbalului feminin din judeţul nostru. Banca tehnică este completată cu Valentin Stanciu, antrenor secund şi delegat. Nicu Lazăr, fostul jucător al Petrolului este preşedintele clubului, iar jurnalistul Aurel Drăghici, unul dintre membrii Biroului Executiv.

Interesante în cazul noii grupări feminine de lângă Ploieşti, pusă pe picioare din această vară, sunt câteva aspecte inedite, chiar insolite, care merită a fi consemnate:
►este singura echipă din fotbalul feminin românesc finanţată integral de o primărie (deci, din bani publici).
►are baza sportivă proprie şi nu plăteşte chirie pe teren, precum toate celelalte colege de competiţie.
►mai mult, şase dintre jucătoare sunt şi arbitre de fotbal la nivel de judeţ, iar la fiecare meci fotografiile fotbalistelor sunt rulate pe un ecran video uriaş, montat în centrul civic al localităţii.
►toate meciurile sunt filmate şi transmise în reluare, integral, la o televiziune de pe Valea Prahovei.
Autorităţile care susţin echipa, material şi moral, au declarat că dacă la terminarea sezonului 2010/2011, fetele se vor clasa pe primele 4-5 locuri, e posibil să se ia în calcul chiar atacarea titlului naţional în viitoarea ediţie de campionat. Bugetul comunei Brazi este printre cele mai mari la nivel rural din România, şi poate susţine, fără probleme, o asemenea “aventură”.

Duminica trecută s-au disputat meciurile contând pentru etapa a VI-a a primei scene fotbalistice feminine româneşti, ediţia 2010/2011, consemnându-se rezultatele:
SN Constanţa – Motorul Oradea     2-4 (1-2)

Sporting Craiova – CS Real Craiova1-5 (1-2)
FC Alice @ Tunes Piteşti – CFF Olimpia Cluj N.       0-19 (0-6) !!!
CFF Clujana Cluj N. – FC “Nicolae Dobrin” Piteşti     0-2 (0-2)
AFC Fair Play Bucureşti – FCM Târgu Mureş   0-10 (0-2)
CSS Târgovişte – CS Brazi         2-3 (1-1) (vezi foto)
CS Metalul Vlăhiţa – a stat (Smart Sport Bucureşti retrăgându-se din campionat după prima etapă a turului).
Miercuri 20 octombrie s-au jucat trei restanţe din etapa a 3-a, încheiate cu următoarele rezultate:
Real Craiova – CFF Clujana Cluj N. 6-0 (2-0)
Olimpia Cluj N. – Motorul Oradea    11-0 (4-0)
FCM Tg. Mureş – Metalul Vlăhiţa    13-0 (6-0)

Dupa disputarea celor 6 etape şi a restanţelor de miercurea trecută, în fruntea clasamentului, surprinzător, se găseşte o formaţie nou venită în întrecere(practic înfiinţată la începutul verii).
Este vorba de CS Real Craiova, care a acumulat maxim de puncte, 18 (din 6 jocuri disputate), gruparea de fete din Bănie fiind urmată în ierarhia la zi de actuala campioană, FCM Tg. Mureş, cu 13 puncte din 5 jocuri, podiumul fiind completat de CFF Olimpia Cluj-Napoca  cu 12 puncte din 4 jocuri şi fără gol primit, locul 4 fiind ocupat de CS Brazi cu 12 puncte din 5 partide.
Duminică 31 octombrie, de la ora 11.00, pe stadionul din Brazi se va disputa partida dintre CS Brazi şi actualul lider, CS Real Craiova, neânvinsă până acum. Meciul este aşteptat cu un real interes, mai ales de localnici, care vor veni în număr mare să susţină echipa în drumul spre o nouă victorie. Baftă fetelor ! Cristian SBARNEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co