Sport

Liga a II-a, Seria a II-a, Etapa a 18-a

Debut catastrofal ! Petrolul Ploieşti a fost umilită de “lanterna roşie” şi a ratat şansa de a trece pe primul loc.
Gafe în lanţ, goluri primite datorită prestaţiei jalnice a defensivei şi ploieştenii pierd “un tempo” în lupta pentru promovare.
“Puştii” lui Gabriel Stan au ridiculizat “lupii galbeni”! Unirea Alba Iulia – Petrolul Ploieşti 3-0 (1-0)

Stadionul: “Municipal” din Alba Iulia, spectatori: cam 350

Au marcat: Giurgiu (min.20-penalti), Mureşan (min.69) şi Stanciu (min.86).
Unirea: Pascal – Bălu, Kamara, Potopea, Al. Giurgiu, Spătaru, Pleniceanu (min.63 Al. Filip), D. Militaru, Boboc (min.89 Mircea Oprea), N. Stanciu, Câmpeanu(min.58 Mureşan). Antrenor: Gabriel Stan

Petrolul: Râmniceanu – Cârjă (min.46 Buhăescu), Ljubinkovic, Păun, Pompiliu Stoica, M. Tudor, Cristi Vlad, Gârleanu (min.27 Cataramă), Buhuşi (min.68 Liviu Mihai), Fl. Dumitru, Opriţa. Manager general: Valeriu Răchită

Au arbitrat: Marian Balaci(Drobeta Turnu Severin) – la centru, ajutat de la cele două tuşe de Vasile Marinescu (Bucureşti) şi Ferencz Tunyogi(Zalău).

Petrolul Ploieşti a fost ridiculizată la debutul în returul Ligii a II-a. Trupa lui Valeriu Răchită nu a avut replică în faţa ultimei clasate, Unirea Alba Iulia, fiind învinsă la scor de neprezentare.

Juniorul Giurgiu a deschis scorul din penalty cu o “scăriţă” dată lui Râmniceanu, după luftul lui Cârjă, mingea sărindu-i în mână ca unui începător. Evoluţia mediocră a fost elocventă, în primul mitan “găzarii” reuşind performanţa de a trimite un singur şut pe spaţiul porţii adverse.

În repriza a doua, tehnicianul Gabriel Stan şi-a mobilizat mult mai bine jucătorii, fapt ce s-a văzut şi pe tabela de marcaj. Nou intratul Mureşan a dublat avantajul după o altă gafă a apărării petroliste, de această dată a lui Păun. Scorul final a fost stabilit de omul meciului, juniorul Nicuşor Stanciu, mijlocaşul umilind defensiva ploieşteană plus portarul Râmniceanu şi înscriind golul trei.

Petrolul lui Răchită nu a fost în stare să îi dea vreo replică “lanternei roşii” a Seriei a II-a, pierzând posibilitatea de a trece pe primul loc. Umilinţa este cu atât mai dură cu cât, albaiulienii pierduseră în primele două etape.

Celelalte rezultate ale etapei:

FC Bihor – ACU Arad 5-1 (3-0)

CSM Rm. Vâlcea – Voinţa Sibiu 1-2 (1-0)

UTA Arad – Mureşul Deva 3-2 (2-1)
FC Argeş – ALRO Slatina 1-0 (0-0)
ACSM “U” Poli Iaşi – CS Mioveni 2-1 (1-0)
FC Silvania – Gaz Metan CFR Craiova 0-3
Arieşul Turda a stat.
Clasament (primele 6 locuri):
1. Voinţa Sibiu  34 puncte(17j.)
2. FC Bihor      33 puncte(17j.)
3. CS Mioveni  32 puncte(17j.)
4. Petrolul Pl.    31 puncte(16j.)
5. ACSM “U” Poli Iaşi  30 puncte(17j.)
6. ALRO Slatina           28 puncte(17j.)

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co