Sport

Fetele de la CS Brazi la al doilea succes consecutiv

► Noutăţi pentru sezonul de primăvară: cea mai spectaculoasă este instalarea unui nou antrenor, câmpineanul Mircea Hagianu, acesta  înlocuindu-l pe Alexandru Iordache.
►S-a reluat şi fotbalul feminin. Ziua de 13 a purtat noroc fetelor de la CS Brazi care au debutat cu o victorie pe tărâm dobrogean.
►Prima apariţie în faţa propriilor suporteri a avut loc duminica trecută şi a coincis cu o victorie, fiind a doua consecutivă

Singura echipă de fotbal feminin din judeţ, care evoluează în Liga I, CS Brazi, a avut  un start debordant al returului, după o primă parte de campionat peste aşteptări: locul 4 din 13 echipe participante.
Susţinută financiar de administraţia comunei Brazi, formaţia s-a prezentat pentru sezonul de primăvară cu destule noutăţi faţă de turul actualei ediţii, cea mai spectaculoasă fiind, instalarea pe banca tehnică a câmpineanului Mircea Hagianu(în locul lui Alexandru Iordache), antrenor care, cu câţiva ani în urmă, pregătea reprezentativele de fete ale României şi Republicii Moldova.
Deasemenea, componenţa lotului de jucătoare a suferit modificări, una chiar surprinzătoare, titulara turului de campionat, părăsind formaţia din Brazi: Nina Anca, jucătoare de lot naţional, care a fost exclusă pentru comportament necuvincios.
Returul va fi abordat de către antrenorul Hagianu cu următoarele jucătoare: Ionela Dincă şi Magdalena Popescu-portari, Mădălina Crăciun, Diana Florea, Romina Soare, Gabriela Bucur, Mihaela Băcescu, Maria Bârdea, Mihaela Burtică, Maria Dumitru, Cristina Manutiu-Popescu, Mihaela Soare, Andreea Zăinescu, Cătălina Stan, Rebeca Simion, Andreea Popescu, Dana Tudose şi Anda Ştefănescu – jucătoare de câmp, cu echipa pregătindu-se şi o belgiancă de 21 de ani, Celine Viaene, fiica managerului general de la “Procter & Gamble” Urlaţi, Luc Viaene.  Obiectivul vizat de CS Brazi este clasarea la finalul campionatului pe locul trei, ceea ce ar reprezenta o performanţă deosebită pentru o echipă care nu are nici măcar un an vechime într-o competiţie oficială de nivel naţional. Startul returului a avut loc pe 13 martie, această zi dovedindu-se norocoasă pentru jucătoarele prahovence, care au învins pe tărâm dobrogean, prima victimă numindu-se SN Constanţa, formaţie care nu a caştigat nici un meci în tur!  Scorul întâlnirii a fost 2-0 (la pauză 1-0) pentru CS Brazi, golurile fiind marcate de Mihaela Radu şi Maria Bârdea, fiind utilizat următorul 11: Dincă – Crăciun (min.89 Dumitru), Florea, Bucur, Băcescu, Simion, Bârdea, Burtică, Andreea Popescu, M. Radu, Soare (min.70 Tudose, min.76 Ştefănescu).
Duminica trecută, pe stadionul formaţiei Chimia Brazi (terenul din Brazi-sat a intrat într-un amplu proces de modernizare), fetele de la CS Brazi au avut prima apariţie oficială în faţa propriilor suporteri, primind replica formaţiei Metalul Vlăhiţa. La fluierul de start al centralului Mihai Amorăriţei(Câmpina), ajutat la cele două tuşe de asistenţii Bogdan Banu şi Marius Diaconu, în faţa a peste 150 spectatori, au evoluat:  CS Brazi: Ionela Dincă – Mădălina Crăciun, Diana Florea, Mihaela Radu, Mihaela Burtică, Maria Bârdea, Mihaela Băcescu, Mihaela Grozeanu, Romina Soare(min.89 Andrea Popescu), Rebeca Simion (min.61 Andreia Zăinescu), Gabriela Bucur. Antrenor: Mircea Hagianu. Metalul Vlăhiţa: Roxana Crăciun – Laura Darie, Krisztina Molnar (min.67 Csilla Balazs), Emese Szoke, Reka Balint, Hajnalka Tamas, Szidonia Papp, Alexandra Chirea, Hanka Laszlo, Franciska Kristaly, Simona Adam. Antrenor: Janos Szekely
Partida a fost extrem de disputată şi spectaculoasă, cu toate că vremea nu a fost pe placul fetelor, până la urmă trupa din Brazi obţinând a doua victorie consecutivă, scor 1-0, golul victoriei fiind marcat de Mihaela Radu (min.33) care a primit o pasă în adâncime de la Maria Bârdea, s-a strecurat printre adversare şi de la 10 metri a şutat mingea, pe lângă portar, în plasa porţii adverse.
Cu această victorie, CS Brazi se află pe locurile 3-4 în clasament cu 28 puncte (14 jocuri), la egalitate cu Motorul Oradea, pe locul doi se situează fetele de la FCM Tg.Mureş cu 37 puncte, fotoliul de lider fiind ocupat de CFF Olimpia Cluj-Napoca cu 39 de puncte din tot atâtea posibile, un bilanţ extraordinar, marcând 132 de goluri şi primind doar 7, având 13 victorii din tot atâtea jocuri.
După ce în turul campionatului, gruparea Smart Bucureşti s-a retras din raţiuni financiare, de la începutul returului au declartat forfait şi jucătoarele legitimate la echipa FC Nicolae Dobrin, motivele fiind aceleaşi. Criastian SBARNEA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co