Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

Lecţie despre laser, cu mulţi profesori

LASER-1Mai mulţi elevi din Câmpina au avut şansa de a afla mai multe cunoştinţe despre laser şi chiar au putut face experimente cu ajutorul unui fascicul.

Cercul profesorilor de fizică de pe Valea Prahovei a avut, săptămâna trecută, o întâlnire care a fost foarte gustată de elevii care fac parte din grupul de 20 al celor care lunar se întâlnesc cu specialişti din diferite domenii. Pe scurt, elevilor care au participat la cerc li s-a explicat ce este laserul, în ce domenii poate fi folosit şi un scurt istoric al inventării lui, în urmă cu 50 de ani. „Copiii sunt foarte interesaţi, foarte captivaţi. Au făcut deja nişte mici experimente, au pus mâna pe diverse aparate, şi se simt foarte bine”, a declarat profesorul de fizică Aura Doina Văsii.
După partea de teorie, de proiecţii şi discuţii pe marginea subiectului, s-a ajuns la ceea ce îi interesa mai mult şi mai mult pe elevi, respectiv la partea practică. Laura Mihai, asistent de cercetare la Institutul Naţional de Fizică a Laserelor, Plasmei şi Radiaţiei, i-a provocat pe elevii prezenţi la un concurs: a vrut să le pună imaginaţia la încercare şi să vadă cine realizează cel mai repede un sistem de protecţie, cu ajutorul laserului, folosind şi nişte oglinzi. Copiii s-au bucurat atunci când au reuşit, cu ajutorul materialelor  pe care le aveau la dispoziţie, să recreeze o scenă din… Misiune Imposibilă.
Foarte interesant…
„Copiii reacţionează extraordinar. Este extraordinar să-i vezi în lucru, când încearcă să demonstreze anumite principii. Este un fel de… misiune imposibilă, un joc foarte atractiv, pe care îl pot practica elevii chiar şi din clasa I”, a declarat asistentul de cercetare la Institutul Naţional de Fizică a Laserelor, Plasmei şi Radiaţiei, Laura Mihai.
„E foarte drăguţ”, a spus una dintre elevele care au participat la concurs, referindu-se la laser. A fost distracţie mare pe ei, fiecare încercând să câştige.
Scopul întâlnirii dintre profesorii de fizică şi elevii de la Şcoala „Ion Câmpineanu” a fost atins, în sensul că nici unul dintre ei nu s-a plictisit la oră şi, în plus, au mai învăţat câte ceva.Relu NISTOR

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co