Invatamant

În cinstea Europei

elevi-de-ziua-eroilorColegiul Tehnic „Constantin Istrati” din Câmpina a înrădăcinat deja o tradiţie, anul acesta sărbătorind, pe 10 mai, Ziua Europei, pentru al treilea an consecutiv.

Iniţiativa marcării acestui eveniment aparţine prof. dr. Nicolae Geantă. Acesta a prezentat un slide, subliniind poziţiile  României în Uniunea European la capitolele: reforme, piaţa unică, politica monetară, Lisabona 2010 etc.. „În contextul proiectului «Lisabona 2010», România nu numai că se comportă ca un elev, care e ridicat în picioare şi a uitat chiar titlul lecţiei citit cu câteva secunde în urmă, dar tratamentul autorităţilor faţă de învăţământ şi cercetare este total nejustificat, duplicitar şi autodistrugător. Pe de o parte, dai cu subsemnatul că vei investi în învăţământ şi cercetare, cei doi piloni care trebuie să ridice calificarea europenilor în vârful ierarhiei mondiale, iar pe de alta, tai fondurile de la rădăcină. Cu astfel de tratament nu există şansă decât ca România să nu urce ani buni în topurile universităţilor, românii să muncească în Vest în cele mai prost plătite slujbe, iar patalamaua de căpşunar sau spălător de bătrâni ai Europei să ne mai atârne ani buni de gât”, spune promotorul acţiunii, prof. dr. Nicolae Geantă.
Nu au fost uitaţi înaintaşii
La evenimentul respectiv a fost invitat şi consilierul col.(r), Marian Dulă, care a prezentat un material despre „Eroii câmpineni în Războiul de Independenţă a României”, foarte apreciat de către toţi cei prezenţi. Moderatorul simpozionului a fost prof. de istorie Gheorghe Stanciu. C. N.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co