Turism

Le-a plăcut, nu le-a plăcut…

Turiştii care sărbătorit 1 Mai într-o scurtă vacanţă în staţiunile de pe Valea Prahovei au tras linie şi au concluzionat, la finalul şederii lor: cel mai mult le-au plăcut peisajele, vremea excelentă sau drumeţiile pe munte, însă aglomeraţia şi preţurile li s-au părut exagerate.

Una peste alta, cei mai mulţi au spus că se vor întoarce, oricând, pe Valea Prahovei. „Mi-a plăcut peisajul, dar nu mi-a plăcut aglomeraţia, iar preţurile au fost cam piperate, ca să zic aşa…”, a spus unu turist care a petrecut câteva zile pe Valea Prahovei. „Vremea a fost foarte frumoasă şi a ţinut cu noi şi am parcurs un traseu de la Babele, la Crucea Caraiman. Mi s-a părut preţul cam mare la telecabină, în rest, totul a fost în regulă”, a declarat o turistă. „Mi-a plăcut totul… Cozile la telecabină au fost cam mari şi preţul a fost mai mare decât ne aşteptam, dar în rest a fost totul în regulă…, au fost preţuri ca pe peste tot… Mi-a plăcut şi o să revin, bineînţeles…”, a mărturisit o altă tânără care a sărbătorit 1 Mai pe munte.
Au fost, însă, şi turişti avantajaţi, care şi-au petrecut zilele libere la prietenii sau la rudele din zonă, astfel, făcând economii substanţiale. „Mi-a plăcut totul…, natură, aer curat şi vegetaţie…, totul a fost minunat. O să fim aici în fiecare weekend”, a spus un iubitor al muntelui.
Cele mai căutate zone, în perioada minivacanţei, au fost Valea Cerbului – acolo unde mii de turişti au încins grătarele -, platoul masivului Bucegi – unde turiştii au ajuns mai ales cu telecabina – şi Cascada Urlătoarea – preferată de amatorii de drumeţii montane uşoare.
Adi BURCEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co