Turism

Au ieşit urşii din bârlog

Odată cu încălzirea vremii, urşii din masivul Bucegi au ieşit din bârlog şi se apropie tot mai des şi mai mult de staţiunile montane. Momentul nu a fost scăpat de amatorii de fotografii, care vin pe Valea Cerbului, de lângă staţiunea Buşteni, aceştia imortalizând urşii aflaţi în căutare de hrană. Într-una din nopţile trecute, doi pui, un urs şi o ursoaică – practic o familie întreagă -, au făcut deliciul turiştilor atunci când au ajuns la tomberoanele de pe marginea drumului.
Pentru a surprinde imagini cât mai clare, turiştii se apropie, însă, foarte mult de animalele sălbatice, riscând oricând să fie atacaţi. Ei spun că nu se tem şi că vin de departe pentru a surprinde apariţia urşilor. „Este foarte uşor să-i vezi aici, noi nu avem aşa de mulţi urşi…, avem în jur de 60-100, şi am auzit că voi aveţi câteva mii şi în seara asta am văzut şase deodată”, a declarat un turist polonez.
În ultimele seri, au fost semnalate apariţii ale urşilor şi pe străzile de la periferia staţiunii Buşteni. Jandarmii montani şi lucrătorii ocolului silvic din zonă atrag atenţia celor care circulă noaptea prin aceste zone şi vor desfăşura patrulări pentru a goni urşii şi a preveni orice fel de incidente. A. B.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co