Imobiliare Valea Prahovei
Turism

1 mai – Aglomeraţie pe Valea Prahovei

Mii de turişti s-au aflat în minivacanţă, în ultimele zile, în staţiunile de pe Valea Prahovei.
Aglomeraţia a început să fie simţită încă de vinerea trecută, atât pe Drumul Naţional 1, cât şi în trenurile care au venit din Bucureşti sau Braşov.
Mulţi dintre turiştii care au sosit pe calea ferată au început distracţia foarte devreme, astfel că, odată ajunşi la destinaţie, erau deja într-o formă… foarte bună.
Cele mai căutate locuri în această minivacanţă au fost pensiunile ieftine din Sinaia sau Buşteni. Foarte mulţi dintre turişti au mers, însă, şi pe Valea Cerbului, iar alţii au găsit o metodă inedită de a petrece în aceste zile: profitând de vremea foarte frumoasă, au pornit pe biciclete din Capitală până la Braşov. „Venim din Bucureşti. Am plecat de acasă ieri dimineaţă, am ajuns în Braşov, am fost obosiţi şi am luat trenul o staţie până în Predeal, am mâncat, ne-am odihnit şi astăzi plecăm spre Bucureşti, înapoi. Facem un 1 Mai nu la mare, ci la munte. Aşa am preferat noi, că e mai frumos la munte”, a declarat unul dintre temerari. „Anul acesta am preferat să venim la munte. E mai frumos aici, e un aer mult mai curat”, a spus un alt biciclist.

Distracţie variată
În staţiunea Buşteni, la mare căutare a fost şi trenuleţul care a dus turiştii din gară spre destinaţii cum ar fi Valea Cerbului, Castelul Cantacuzino sau telecabină. “Îi ducem la cabana Gura Diham, la telecabină, la pârtia Kalinderu… Sunt suficienţi turişti…, a început să se aglomereze”, a declarat Viorel Ilie, proprietarul trenuleţului.
Se estimează că în minivacanţă, în staţiunile de pe Valea Prahovei au ajuns peste 10.000 de turişti.
Adi BURCEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co