Actualitate

Lacul Bisericii, în pragul reabilitării

Una dintre zonele care nu a fost deloc în atenţia administraţiilor locale câmpinene este cea a Lacului Bisericii. Însă, acum, după ce a fost reabilitată strada din zona respectivă, a venit şi rândul malurilor să intre într-un proces de cosmetizare.

Acest lucru nu poate fi decât pe placul pescarilor, care petrec ore întregi cu undița pe lac. „Ar fi bine, dar să-l mai lase pentru pescuit. Eu mai vin aici, am permis…”, a spus un bărbat care săptămâna trecută a dat la pește pe Lacul Bisericii. Mai mult decât atât, pescarii, în majoritatea lor pensionari, ar fi chiar dispuşi să dea o mână de ajutor, să treacă la muncă voluntară. Nu de alta, dar tot pentru ei se face lucrarea. Şi, bineînţeles, pentru cei care vor să facă seara o plimbare romantică pe malul lacului. „Ar putea să ia legătura cu toți pescarii amatori, care au permis și care nu, să dea o mână de ajutor aici, nu e o problemă… Că doar pentru noi fac”, a mai spus pescarul respectiv.

Sprijinul autorităților
Şi Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AVPS) Câmpina aşteaptă cu nerăbdare reabilitarea din punct de vedere estetic a Lacului Bisericii. Mai ales pentru cei care plătesc anual taxele pentru permis. „Cu siguranță sunt, nu numai la Câmpina, ci și în împrejurimi. Asociația noastră a înregistrat aproximativ 300 de pescari, care pescuiesc nu doar în lacurile din Câmpina, din Brebu, ci și în lacurile neamenajate, naturale, de șes și deal, pe baza acelui permis eliberat de Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură. Este și pește…, nu e așa de mult ca în bălțile care percep o taxă zilnică destul de mare, cu reguli mult mai stricte, dar există și noi o să populăm și în toamnă. Să sperăm că lucrurile vor merge spre bine”, a declarat directorul AVPS Câmpina, Mugurel Drăgănescu.
Pe lângă amenajarea acestei zone, administraţia locală are de gând să redea câmpinenilor şi celălalt lac din municipiu, Curiacu, aflat lângă fabrica de ciorapi. R. N.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co