Actualitate

Chiuretaj sau un avort spontan?

O tânără din comuna Scorțeni a făcut plângere la Colegiul Medicilor Prahova susținând că viața copilului său, stinsă imediat după naștere, în Spitalul Municipal Câmpina, ar fi putut fi salvată.

Gravidă în șapte luni fiind, Roxana Popa (19 ani) a fost adusă cu salvarea la Spitalul Municipal Câmpina, marțea trecută, deoarece acuza dureri din cauza sarcinii. În jurul orei 6 dimineaţa, a fost preluată de către personalul de gardă și dusă în sala de consultaţii.
„De dimineaţă m-am internat cu dureri de burtă şi mijloc. Doctoriţa mi-a spus că o să pierd sarcina. Nu m-a băgat la ecograf. M-a controlat cu mâna şi a zis că e copilul mort. Mi-a spus că trebuie să fac întrerupere de sarcină. M-a dus în salon şi a venit asistenta, m-a consultat şi ea puţin şi mi-a tăiat ea, cu forfecuţa, apa. Apoi mi s-a băgat un medicament prin branulă, spunându-mi că e ceva de calmare. Mie îmi amorţiseră mâna şi gura. Am întrebat de ce şi mi-a zis că mi-a amorţit pentru că stau pe mână. Apoi am fost dusă cu căruţul la sală, la bicicleta ginecologică. A băgat doamna doctor mâna sau o ustensilă, nu ştiu prea bine că nu am văzut. M-am forţat, că dacă mi-a tăiat apa, a tras şi a început să iasă copilul. Aveam dureri mari. Pe urmă mi-a zis că e o fetiţă şi e moartă că era vânătă. Eu am auzit-o plângând. Am mai stat pe masă ca să mă curăţe. Apoi m-a dus în salon şi mi-a pus o perfuzie. A venit asistenta şi i-a zis soacrei mele că a murit copilul şi dacă vrea să-l vadă. După scurt timp, a venit asistenta din nou şi a întrebat-o pe soacra mea dacă i-a zis ceva doctoriţa. Mama i-a zis că nu i-a spus nimic şi ne-a spus că fetiţa trăieşte şi că au dus-o la Secţia de Copii Nou-Născuţi. Ni s-a mai spus că are defecte la ochi şi că e ceva în neregulă la creier”, a declarat Roxana Popa.

Vocea tatălui
„Nu i-a făcut niciun fel de control la ecograf. O femeie de serviciu care era pe hol, ne-a spus să mergem să-i cumpărăm Roxanei o apă minerală, vată şi tampoane, că i se face avort şi îi trebuie. Când ne-am întors, m-am dus la salon, soţia nu era acolo, era patul plin de sânge”, a declarat soțul Roxanei, care după ce a aflat că îi trăieşte copilul s-a dus cu mama sa la Secţia de Copii Nou-Născuţi, unde a stat de vorbă, cu doctoriţa Brânzea şi doctoriţa Carmen Anghel și i s-a spus că „n-are rost să transporte copilul la Bucureşti, că nu va trăi, că nu va apuca nici să iasă din Câmpina, că nu are format de copil, că poate fi handicapat”. Am urcat în salon la soţie şi i-am spus că trebuie să ducem copilul la Bucureşti. Am întrebat-o pe doctoriţa Brânzea dacă fetiţa are vreo şansă să scape şi a zis că nu, dar că a sunat la Bucureşti şi că se trimite un elicopter. Am ieşit afară ca să mă uit după elicopter. M-am dus din nou la doctoriţa Brânzea şi mi s-a spus că fetiţa a decedat. Deci, de la momentul când a venit pe lume cu avort, fetiţa mea a trăit până la 12.30”, a mai spus bărbatul.

De cealaltă parte…
A doua zi, medicul Carmen Anghel
i-a spus familiei că a internat-o pe Roxana Popa cu sarcină de 25 de săptămâni cu iminenţă de avort, cu dilataţie complexă şi nu avea membrana ruptă.
Totodată, a negat că ar fi spus despre copil că este mort.
Solicitându-se o declaraţie oficială, dr. Carmen Anghel a refuzat orice discuţie cu reporterii săptămânalului Valea Prahovei.
Soţul Roxanei Popa, de comun acord cu soţia sa, a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina şi o alta la Colegiul Medicilor Prahova, cazul fiind în curs de cercetare.Carmen NEGREU

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co