Sanatate

Laborator de analize acreditat

Laboratorul Spitalului Orăşenesc Sinaia a fost acreditat RENAR, după un an de la depunerea documentaţiei necesare. Începând de la sfârşitul lunii iunie, calitatea unor analize efectuate aici este recunoscută oficial.

În urma obţinerii certificatului, din cele peste 70 de analize care se pot face la Sinaia, 22 sunt acreditate. „Laboratorul din Sinaia a primit la sfârşitul lunii iunie acreditarea din partea RENAR. Este o carte de vizită extraordinară pentru Spitalul Orăşenesc Sinaia, în contextul în care foarte puţine spitale de stat din ţară au această acreditare. Procesul de acreditare a început în martie anul trecut, când a fost întocmită documentaţia necesară. Anul acesta, în februarie a venit comisia pentru a vedea dacă îndeplinim toate condiţiile, iar concluziile s-au concretizat acum câteva zile”, a declarat managerul Spitalului Orăşenesc Sinaia, Alina Filip.
Pentru a obţine un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, laboratorul din Sinaia trebuie să acrediteze RENAR 50 la sută din analizele efectuate. Conducerea spitalului speră ca în următoarele luni să reuşească acest lucru şi astfel la Sinaia să se poată efectua analize gratuite în ambulatoriu. C. B.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co