Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

La Câmpina – Ar putea fi reabilitate termic şi casele!

După ce în ultima şedintă a Consiliului Local Câmpina a fost aprobat proiectul privind reabilitarea termică a blocurilor de pe Bulevardul Carol I, membrii Consiliului Local se gândesc la un proiect asemănător, în urma căruia să beneficieze şi proprietarii de case.

Chiar dacă până nu demult ideea reabilitării blocurilor din Câmpina a fost una controversată, fiind prilej de dispute între reprezentanţii partidelor politice din Consiliul Local al municipiului, când a ajuns din nou pe ordinea de zi, conturată sub forma unui proiect, a fost votată fără probleme.
“În cele din urmă am ajuns la un accord şi s-a votat ca reabilitarea blocurilor să se execute integral din banii administraţiei publice locale şi din banii veniţi de la Guvernul României. Este un mare pas înainte în rezolvarea problemelor termice a blocurilor de locunţe şi cred că reabilitarea în sine va începe undeva în primăvara anului viitor”, a declarat consilierul local Florin Frăţilă.
Mai mult de atât, proiectul este pe punctul de a face “pui”. Acum aleşii ar vrea să-l extindă şi pentru câmpinenii care locuiesc la case.
“Noi ne gândim şi la un proiect prin care să-i ajutăm şi pe cei care au în proprietate locuinţe individuale, adică cei de la case. Să vedem cum vom reuşi să facem acest lucru, pentru că nu mi se pare normal ca de un astfel de sprijin să beneficieze doar locatarii de la blocuri. Este o idee pe care va trebui să o punem în practică la un moment dat. Va trebui să o gândim foarte atent pentru că sunt foarte multe locuinţe individuale la Câmpina şi bugetul local va fi depăşit de această situaţie. Va trebui să facem în aşa fel încât toţi oamenii să beneficieze de acest ajutor din parte administraţiei şi Guvernului”, a explicat Florin Frăţilă.

Numai de bine…
În orice caz, reabilitarea, în general, este privită cu ochi buni de către localnici, chiar dacă unii dintre ei încă nu ştiau că proiectul privind reabilitarea blocurilor dintre străzile Sondei şi Maramureş  a fost aprobat.
„Ar fi foarte bine, mai ales dacă nu s-ar plăti nimic. Noi suntem pensionari şi nu avem de unde… Ne-ar plăcea să se facă”, a declarat o locatară a unui bloc situat pe Bulevardul Carol I.
“Nu ştiam că nu mai trebuie să dea bani locatarii. Aflu acum… Este un lucru bun din partea Consiliului Local… Să meargă bine şi cu seriozitate, a concluzionat o altă locatară.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co