Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

La Brebu, bugetul este mai bun decât în 2009

buget-brebu-3Pentru comuna Brebu, s-a aprobat un buget de 9.250.000 de lei, fapt ce permite pornirea unor investiţii foarte importante pentru continuarea modernizării localităţii.

Până în luna mai, vor fi date în folosinţă două grupuri sanitare pentru şcoală şi grădiniţă, iar coşmarul brebenilor, drumurile impracticabile din cauza lucrărilor la canalizare, va lua sfârşit în toamnă.
Mai mult, Primăria are în plan şi modernizarea a cinci km de drumuri laterale. Cu puţin ajutor, şi şcolile din satul Pietriceaua vor beneficia de un proiect de reabilitare. „Mai am, în satul Pietriceaua, o investiţie care se va derula prin Ministerul Învăţământului: reabilitare şcoală şi consolidare. Solicitarea este deja făcută, mai am o restanţă de acum un an de circa 50 de mii de lei. Sper ca până în luna mai să termin ce mi-am propus în 2010”, a spus primarul comunei Brebu, Dumitru Comăniţă.
Iubitorii sportului au şi ei motive de bucurie: în scurt timp, va avea loc o licitaţie pentru a amenaja o bază sportivă cu vestiare şi instalaţie de nocturnă. Dacă tinerii nu vor merge pe teren, vor avea posibilitatea de a se plimba prin parcul ce urmează a fi amenajat lângă lac.
“Avem în evaluarea fondului de mediu trei hectare pentru parcul de la lac şi… aştept comunicarea oficială. Am depus proiectul în septembrie 2009 şi aştept să ne apucăm de treabă, după selectarea noastră privind finanţarea proiectului”, a mai spus Dumitru Comăniţă.
Investiție în panouri solare
Planuri sunt multe: reabilitarea Căminului Cultural, construcţia unei creşe şi amenajarea locurilor de joacă pentru cei mici. „Pentru iluminat public aş fi dorit să intrăm pe acea alternativă cu panouri solare. Am deja suma prevăzută în buget şi poate demarăm anul acesta investiţia”, mai spune primarul.
Problemele apar, însă, când vorbim despre drumurile intens circulate, situaţia acestora fiind dată peste cap de alunecările de teren ce au avut loc în zonă, în ultima perioadă. Investiţia este una foarte mare, dar se speră la o soluţionare cât mai rapidă şi eficientă.Diana ROMAN

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co