Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Jandarmii sprijină natura şi turismul

ecologizare-jandarmi-2Ne-am obişnuit să-i vedem acţionând pe munte la salvarea turiştilor, însă, s-au decis să se implice și într-o activitate extrem de importantă pentru natură.

Este vorba despre jandarmii Centrului Montan Sinaia, care, săptămâna trecută, s-au oferit voluntari în campania de curăţenie „Verde Crud” şi au ecologizat pădurea de lângă mănăstirea din staţiune. „Nici nu ne gândeam că vom găsi atâtea gunoaie într-un loc destinat agrementului şi plimbărilor. Foarte multă mizerie. Am fost şocaţi şi sperăm ca lumea să ţină cont de acţiunea noastră şi să păstreze zona curată”, a spus jandarmul Florin Vintilă.
În zona vizată de acţiunea jandarmilor ajung, săptămânal, sute de turişti, care au parte de un peisaj deplorabil încă de la intrarea pe aleea Castelului Peleş. Acţiunea nu a fost deloc una uşoară. „Jandarmii au decis să cureţe această zonă accidentată,  pentru că Sinaia trebuie să-şi păstreze în continuare titulatura de Perla Carpaţilor. Am găsit tot felul de materiale aruncate aici, pe care le-am strâns şi suntem curioşi să vedem cum va arăta locul peste două săptămâni. Vom veni frecvent şi sper că în acest loc foarte frumos se va păstra curăţenia”, a precizat comandantul Centrului Montan Sinaia, Dumitru Chiriţă. Jandarmii au reuşit să strângă peste 150 de saci cu gunoi, iar acum locul este curat. A. A.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co