Actualitate

Iohannis nu o revoca pe Kovesi, ministrul Justitiei sesizeaza Curtea Constitutionala

 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, ieri seară, că nu o revocă pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, afirmând că motivele de revocare prezentate de ministrul Justiţiei nu au fost convingătoare.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţase în luna februarie că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, pentru ”acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept”, dar secţia pentru procurori a Consiliului Suprem al Magistraturii a dat aviz negativ propunerii de revocare. Imediat după anunțul făcut de președintele Klaus Iohannis, Tudorel Toader a afirmat, într-o postare pe facebook, că va sesiza Curtea Constituțională în legătură cu refuzul şefului statului de a o revoca pe Laura Codruța Kovesi.

Ministrul Justiţiei a explicat că şeful statului nu are abilitarea legală și nici competențele funcționale de evaluare a activității profesionale și manageriale desfășurate de procurorul șef al DNA, adăugând că argumentele care au stat la baza declanșării procedurii de revocare au devenit mai actuale și mai consistente.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co