Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Ioana Maria Vlas e liberă!

Timp de peste şase ani, judeţul Prahova a avut-o cetăţean cu domiciliu forţat pe cea supranumită “Mama FNI”, Ioana Maria Vlas.

Aceasta a fost însă eliberata de către Tribunalul Prahova şi a ieşit, la mijlocul săptămânii trecute, pe poarta Penitenciarului Târgşor.
Cu două valijoare, Ioana Maria Vlas, a ieșit în lumea liberă. Nu a fost aşteptată de nicio rudă sau cunoştinţă. A ajuns la Bucureşti cu maşina unui post național de televiziune, dar înainte să părăsească judeţul nostru s-a oprit să facă declaraţii presei. Despre Sorin Vântu, bineînţeles.
“Domnul Vântu nici măcar nu a fost inculpat într-un proces. Cum să-l scoată cineva vinovat pentru ceva, când un procuror a avut grijă să-l facă curat”, a declarat Vlas care îşi doreşte ca toţi cei vinovaţi să plătească şi oamenii să-şi primească banii pierduţi înapoi.
Vizibil schimbată după perioada de detenţie, Vlas a declarat că regretă ceea ce a făcut, că a minţit şi că nu a spus totul mai devreme.
De altfel, ea e singura care a pledat vinovat în proces. Acum totul s-a terminat, crede femeia şi îşi doreşte ca şi pe viitor să ajute închisoarea şi pe fostele colege.
“Peste două săptămâni mă voi întoarce aici. Vreau să ajut la conceperea unor proiecte cu fonduri europene, care să ajute deţinutele. Pot, pe mai departe, să le învăţ, pentru că şi aici am fost profesor. Eu ies şi am ceva, învăţătura, dar ele nu au avut acest noroc şi vor face tot ce ştiu când vor ieşi, pentru că nu le va angaja nimeni”, a declarat Ioana Maria Vlas.

Șase ani executați
După mai multe procese, pedepsele acesteia au fost contopite, iar aceasta a primit zece ani de închisoare, din care a făcut mai mult de șase.
În dosarul Fondului Naţional de Acumulare, Vlas a fost judecată pentru abuz în serviciu şi înşelăciune. FNA a fost înfiinţat de SOV Invest la începutul lui 1999 şi s-a prăbuşit odată cu Fondul Naţional de Investiţii (FNI), în mai 2000. În calitatea de preşedinte al SC SOV Invest, Ioana Maria Vlas a înşelat 13.200 de investitori la FNA, cărora
le-a produs o pagubă totală de peste 25 de miliarde de lei. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co