Actualitate

Goana după biletul de tratament

Agitaţie mare, săptămâna trecută, la Casa de Pensii Prahova. Pensionarii care au prins bilet de tratament în a doua serie a lunii octombrie au stat ore în şir pentru a le ridica.

Aşa cum era de aşteptat, cei mai mulţi dintre pensionari s-au enervat pentru că,  deşi veniseră de la 7.00, nici după ora 10.00 nu au apucat să ajungă în faţă.
Vina nu o poartă, însă, funcţionarii, care au rămas puţini şi trebuie să facă şi munca altor colegi ce au fost disponiblizaţi recent.
“Este greu şi de doamna asta de la ghişeu. Ea este singură, noi mulţi. Dar credeţi-mă că stau de dimineaţă şi nu mai suport. Am pensia mică şi aici este mai ieftin să plec în staţiune, că altfel nu stăteam atât. Am venit trei zile la rând şi abia acum  pot să ridic biletul”, a spus o pensionară.

Cererea e prea mare
În plus oamenii, se plâng că biletele sunt prea puţine.
“Să dea bilete mai multe, să dea bilete mai multe, domnule! Anul trecut am fost la Buziaș și jumătate era ocupat și nu dădea bilete… La Buziaș am fost și eu mă duc mereu, la doi ani, la trei… Anul trecut am fost și tot pe timpul ăsta, în septembrie. Si acum tot la Buziaș vreau să merg, vreau să iau din alea refuzate”, a spus un alt pensioner dornic să petreacă câteva zile într-o stațiune.
Pentru luna octombrie 2010, Casa de Pensii Prahova a primit 1.251 de bilete de tratament în două serii. La începutul lunii au plecat 612 de pensionari, iar până la sfârşitul lui octombrie, alţi 639 îşi fac bagajele. Aceştia vor ajunge în staţiuni pe 27, 28 octombrie.
De la începutul anului şi până acum Prahovei i-au fost repartizate 5.815 bilete, cu peste 1.000 mai puţine decât anul trecut în aceeaşi perioadă.
Pensionarii au depus 12.450 de cereri şi este clar că multe dintre acestea nu vor putea fi onorate. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co