Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Invitaţie la Sinaia

În perioada 26-28 februarie, Asociaţia Turistică Sinaia (ATS) a organizat Info tripul “Sinaia – Perla Carpaţilor”, la care au participat reprezentanţii a peste 20 de agenţii de turism din Republica Moldova.

“Asociaţia Turistică Sinaia a iniţiat această acţiune pentru a putea cunoaşte, atât turiştii din Republica Moldova, cât şi ceilalţi turişti, chiar şi ai noştri, din România, tot ce înseamnă frumuseţile Sinăii”, a declarat preşedinte ATS, Alexandru Dobrotă. Scopul acestui eveniment a fost familiarizarea invitaţilor cu obiectivele turistice şi unităţile de cazare din staţiune, pentru a fi bine promovate potenţialilor turişti.
„De când am deschis pensiunea, am încercat să diversificăm serviciile, să le înmulţim şi să le punem la dispoziţie orice se poate astfel încât turistul să se simtă bine, să nu se plictisească la Sinaia, pentru că interesul nostru este să stea cât mai multe zile la Sinaia, nu doar weekend sau doar sâmbătă seară. Serviciile suplimentare, în general, sunt gratuite. Locaţia noastră e retrasă, e linişte, peisajul din jur e deosebit…”, a spus Cristina Dobrotă, administratorul unei pensiuni din localitate.
Cei care au participat la acest tur al Sinăii au fost foarte impresionaţi de condiţiile de cazare oferite de hotelieri şi de cei cu vile şi cu pensiuni, a declarat administratorul de pensiune Florin Gioga.
“Cel mai mult mi-a plăcut… staţiunea în întregime, nu un anumit obiectiv. Este aşa, un complex de obiective care face din Sinaia în întregime un adevărat obiectiv foarte atractiv pentru turişti”, a declarat agentul de turism din Republica Moldova Tatiana Suba.
Prezentă la această întâlnire a fost şi Corina Martin preşedintele Asociaţiei Nationale a Agenţiilor de Turism din România. “Asistăm la o premieră, pentru că Federaţia Asociaţiilor de Promovare are onoarea de a inaugura primul info trip comun ANAT România-ANAT Moldova, pentru că partenerii noştri tradiţionali ANAT au semnat în 8 decembrie 2011 un protocol cu ANAT Moldova, organizaţia similară, astfel încât vom organiza toate aceste evenimente şi toate campanile noastre, împreună cu colegii noştri din ANAT Moldova”, a declarat preşedintele ANAT România, Corina Martin.

Primele roade
În urma acestui eveniment s-au încheiat contracte de colaborare între pensiunile din staţiunea Sinaia şi reprezentanţii agenţiilor de turism din Republica Moldova.
“Am încheiat contracte cu toţi directorii din Asociaţia Sinaia. Dorim să colaborăm în continuare, dorim să facem oferte cât mai multe, să aducem turişti din Republica Moldova, pentru că zona este foarte atractivă, după toate obiectivele pe care le are”, a spus Carolina Talmaci, managerul unei agenţii de turism de peste Prut. “Companiile turistice lucrează foarte bine cu destinaţia turistică România, mai ales ce ţine de zona muntoasă şi sunt detul de mulţi turişti care vin din Republica Moldova, în România. Sper să fie un rezultat scontat, pentru că necesită profituri din ambele părţi, nu doar încasări sau vânzări… Profiturile să fie, nu doar pentru companiile turistice, cât şi pentru unităţile de cazare cu care ei vor colabora”, a explicat preşedintele ANAT Republica Moldova, Sevastian Botnari.
Rezultatele acestei acţiuni sunt aşteptate în perioada următoate.
Loredana CHIVU

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co