Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Se face bilanţul iernii

Chiar dacă la munte încă este zăpadă din belşug, calendaristic a venit primăvara şi ca la orice sfârşit de sezon, hotelierii şi-au făcut bilanţul.

Staţiunile de pe Valea Prahovei au fost pline în perioada sărbătorilor de iarnă şi la sfârşit de săptămână, dar nu se poate spune că a fost un sezon plin. Lipsa zăpezii în prima parte a iernii şi numeroasele avertizări de ninsori şi viscol din luna februarie au dat peste cap planurile proprietarilor de unităţi turistice. Din fericire, zăpada căzută în ultimul timp aduce la munte iubitorii sporturilor de iarnă şi mai dezmorţeşte puţin turismul. „Teoretic, sezonul îl putem considera încheiat cu ultima zi de iarnă calendaristică, dar în ceea ce priveşte schiul, sezonul este departe de a fi încheiat, avem zăpadă destul de multă. Dacă ne uităm puţin în urmă, începutul a fost destul de greu, dar şi-a revenit, odată cu prima ninsoare. Acum, sperăm cu ajutorul zăpezii să mărim sezonul de iarnă până undeva spre luna aprilie-mai. Nu a fost un sezon extraordinar de bun, nici extraordinar de rău, doar un sezon de criză”, a spus consilierul Centrului de Informare şi Promovare Turistică Sinaia, Paul Popa.

Speranţe pentru perioada următoare
Pentru a atrage turiştii şi în extrasezon, hotelierii vin cu oferte care mai de care mai tentante. Hotelurile de trei şi patru stele fac reduceri pentru clienţii fideli, oferă patru nopţi de cazare la preţ de trei sau weekend-uri romantice, cu preţuri ce pornesc de la 399 lei de persoană pentru un sejur. „Am avut un sezon de iarnă oscilant. Dacă pe perioada Crăciunului, a revelionului şi a Crăciunului de rit  vechi, am avut grad de ocupare de sută la sută, a venit şi luna februarie, care a fost cea mai proastă lună în turism, din ultimii şapte-opt ani. Situaţia cred că a fost identică pentru toate unităţile de pe Valea Prahovei, din cauza vremii şi a codurilor de toate felurile care au speriat turiştii. Ne bucurăm să vedem că începutul lunii martie aduce din nou turiştii în staţiuni. Pot să vă spun că unităţile noastre, de trei şi patru stele, au grad de ocupare de sută la sută pentru weekend”, a spus Ciprian Stanciu, director de vânzări al unui hotel de patru stele.
La Sinaia, chiar dacă sezonul de iarnă este pe final, cel de schi este abia la început. Stratul de zăpadă pe pârtiile de altitudine este numai bun şi aici se va putea schia încă două luni, spre bucuria schiorilor cu experienţă. Claudia BIRLA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co