Investiţii cu folos

La începutul lunii august, vă informam despre amenajarea unui spaţiu nou de joacă pentru copii. Un spaţiu care lipsea cu desăvârşire în cartierul Voila din Câmpina. Iar locul cel mai potrivit pentru realizarea parcului s-a stabilit a fi curtea interioară din incinta Şcolii Generale nr. 3. Chiar dacă firma constructoare a întârziat o lună cu lucrările, iată că acesta este aproape gata. Mergând la faţa locului, primarul municipiului Horia Tiseanu, s-a declarat mulţumit de rezultat: „Da, sunt foarte mulţumit într-adevăr, în cartierul Voila nu exista un loc de joacă pentru copii. N-am găsit un alt teren şi, atunci, ne-am gândit că, în spatele şcolii generale nr. 3, putem înfiinţa acest loc de joacă. El este aproape gata, muncitorii montează toboganele, montează leagănele şi cumpenele, restul, toate terasele, aleile pietonale sunt gata, rigole de scurgere a apelor, dar mai ales terenurile de sport, un teren de baschet şi un teren de mini-fotbal, dintre care unul a fost împrejmuit şi aranjat, renovat, al doilea a fost înfiinţat de curând, cel de baschet, şi, împreună, cred că creează o mică bază de sport pentru elevi şi copii.” Un aspect destul de important nu este finalizat încă. Lipseşte iluminatul public, dar situaţia se va rezolva. În continuare, fiind montate trei corpuri de iluminat chiar pe pereţii şcolii, pentru a da posibilitatea celor mici să profite de spaţiu şi după ce se întunecă.
Noul spaţiu de joacă a scos din punguţa bugetului local aproape 1 miliard de lei vechi.
O altă zonă în care se lucrează este pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, mai exact curtea interioară a cartierului IRA. Horia Tiseanu: „Se face la sugestia cetăţenilor care locuiesc aici şi se modernizează o parcare şi un loc de joacă existente deja. Refacerea constă în refacerea stratului asfaltic, a aleilor dintre blocuri, de circulaţie auto şi pietonale, cu borduri noi, iar în mijloc, în spaţiul verde din mijloc, se reface terenul de sport. Este un teren de volei şi cetăţenii doresc să rămână un teren de volei, aşa că vom monta doi stâlpi şi o plasă pentru acest sport. El va fi împrejmuit, aşa cum am împrejmuit şi alte terenuri de sport, iar în afara terenului de sport vom avea nişte locuri de joacă pentru copii.
Dacă, în alte locuri, au fost amplasate instalaţii de joacă noi, situaţia este diferită în acest caz. Locuitorii din zonă doresc să rămână tot cele vechi, spunând că sunt mult mai solide şi mai sigure. Acestea vor suporta mici reparaţii şi vor fi vopsite. Autorităţile locale speră ca şi acest loc de joacă şi parcarea să satisfacă dorinţele câmpinenilor. Costul lucrării se ridică la 600 de milioane lei vechi şi are ca termen de finalizare jumătatea lunii octombrie.
Andreea ŞTEFAN