Invatamant

Întreprinderi simulate pentru studenţi

Universitatea “Petrol şi Gaze” din Ploieşti a găzduit, săptămâna trecută, seminarul de prezentare a conceptului de întreprindere simulată.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului “De la teorie la practică prin întreprinderea simulată”, cofinanţat din Fondul Social European şi implementat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu  patru universităţi din oraşele Bucureşti, Iaşi, Târgovişte şi Ploieşti şi în colaborare cu o firmă de consultanţă din Austria.
160 de studenţi din UPG Ploieşti pot, astfel, să înveţe chiar de pe băncile facultăţii cum este să lucrezi într-o firmă indiferent de profilul ei. În cadrul universităţii vor fi făcute laboratoare în care prin rotaţie, studenţii vor exersa diverse funcţii existente într-o firmă. Astfel, vor fi pe rând manageri, asistent manageri, dar şi responsabili de marketing sau executanţi.

Bine pentru mai târziu
Acest gen de experienţă le va fi necesară în momentul în care se vor angaja. Conceptul pregăteşte studenţii pentru inserţia pe piaţa muncii sau antreprenoriat printr-o abordare practică a procesului de învăţare. Indiferent de specialitatea în care se pregătesc, de la inginerie până la management, studenţii sunt foarte încântaţi că pot învăţa acum direct cum se completează facturile şi tot felul de formulare despre care au învăţat în teorie.
Ei vor acumula experienţa de lucru necesară într-o companie. Cât despre firma de consultanţă din Austria, aceasta vine cu multă experienţă în acest domeniu şi de a facilita tocmai transferul de cunoştinţe.
Proiectul încearcă practic, să corecteze lipsa de colaborare de până acum între mediul de afaceri şi universităţi, astfel încât angajatorii să fie cei care primesc beneficiile
acestei colaborări, anume, un „produs” care să aducă profit în cel mai scurt timp posibil. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co