Actualitate

Întâlnire pentru instruirea primarilor

primariSala de ședințe a Direcției județene a Finanțelor Publice din Ploiești a găzduit, astăzi, o întâlnire de lucru între prefectul județului, Adrian Dobre, și primarii localităților din Prahova. Edililor le-au fost prezentate prevederile Ordonanței de Guvern nr. 9 din 2010, privind garantarea cofinanțării autorităților publice locale pentru proiecte pe fonduri structurale. Primarii au fost, astfel, înștiințați că există un program de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domenii prioritare pentru economia românească, finanțate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene alocate României, având ca obiectiv facilitarea absorbției instrumentelor structurale, prin garantarea creditelor contractate de către beneficiarii acestor fonduri în vederea asigurării contribuției proprii la finanțarea proiectelor.
Listă lungă
Proiectele pentru care se solicită sprijin sunt promovate în domenii ca infrastructura rutieră, energie, alimentare cu apă, canalizare și tratarea apelor uzate, pentru managementul deșeurilor, educație și cercetare, dezvoltare tehnologică de cercetare și dezvoltare științifică și altele.
În afară de acest act normativ, primarii au discutat cu prefectul problemele pe care le au în teritoriu în ceea ce privește clădiriile fostei cooperative de consum, lăasate în paragină, dar pe care nici nu le pot întrebuința în folosul comunității, dar și despre casele pentru specialiști, adică medicii, profesorii și polițiștii care sunt încadrați în mediul rural și pentru care primăriile trebuie să pună la dispoziție 500 de metri pătrați de teren pentru construirea de locuințe.
Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co