Actualitate

Întâlnire în câmpul muncii

Şefii Inspectoratelor Teritoriale de Muncă din toată ţara s-au întâlnit la Sinaia cu ministrul Muncii, Sulfina Barbu, pentru a discuta problemele cu care se confruntă.

Ministrul Sulfina Barbu a vrut să afle care sunt rezultatele aplicării noilor prevederi din Codul Muncii şi le-a amintit inspectorilor că rolul lor este şi de prevenţie, nu doar de control. Aceasta a fost prima întâlnire cu şefii Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, de la numirea Sulfinei Barbu în funcţia de ministru al Muncii. „Am venit în Sinaia pentru a mă întâlni cu toţi inspectorii generali şi generali-adjuncţi de la inspectoratele teritoriale de profil din ţară, care reprezintă o instituţie extrem de importantă în arhitectura Ministerului Muncii. Am vrut să aflu care sunt problemele cu care se confruntă în primul rând pentru că verificăm noile prevederi ale Codului Muncii, am vrut să văd care sunt rezultatele şi unde lucrurile nu merg foarte bine, de ce sunt procese verbale de amendă anulate în instanţă. Am atenţionat toţi inspectorii că rolul nostru este de prevenţie şi de control. Este o legislaţie nouă şi trebuie să explicăm agenţilor economici modificările intervenite în lege. Consider că instituţia Inspecţia Muncii este la fel de importantă ca şi celelalte instituţii cu care avem protocoale de colaborare, cum ar fi Garda Financiară, Poliţia Română Jandarmeria Română, pentru o corectă desfăşurare pe piaţa muncii”, a declarat Sulfina Barbu.

Eventuale noi schimbări
Deşi pe Codul Muncii nu sunt necesare modificări, legea zilierilor ar putea suferi schimbări, pentru o mai bună eficientizare. ”Am vrut să văd care este impactul legii zilierilor şi dacă sunt necesare corecţii aduse acestei legi, în contextul noii legislaţii. Pe Codul Muncii nu se impun deocamdată modificări, în schimb la legea zilierilor este posibil să fie necesară modificarea. Voi avea discuţii cu parlamentarii din cele două camere pe această temă, când merg la comisiile din Camera Deputaţilor şi Senat, astfel încât eficienţa să crească atât pentru angajaţi, cât şi pentru angajatori”, a completat ministrul Muncii.

Claudia BÂRLĂ

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co